Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 156 kJ / 4 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,52 g |
Tuky | 142,20 g |
Vláknina | 62,10 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 649,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme náplň, aby vystydla.
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku vody a povaříme. Nakonec vmícháme pudink rozmíchaný v trošce vody a ještě chvilku povaříme. Necháme vystydnout. Krok 2: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru, trošku prosáté mouky a vlahého mléka a lehce promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít. Krok 3: Prosátou mouku smícháme se solí, přidáme kvásek, vlahý tuk, vlahé mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, cukr a citronovou kůru. Vše dobře propracujeme a necháme těsto přikryté na teplém místě vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 4: Hotové těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dva stejné díly. Každý položíme na plech s pečicím papírem a vytvarujeme z těsta koláče. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a potřeme náplní. Krok 5: Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, posypeme koláče a oba plechy dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 35 minut, podle typu trouby. Krok 6: Během pečení plechy vyměníme, aby se koláče pekly stejnoměrně. Ještě horké koláče hned po vytažení z trouby po okrajích potřeme rozpuštěným máslem s rumem a zbytkem pokapeme i náplň.
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku vody a povaříme. Nakonec vmícháme pudink rozmíchaný v trošce vody a ještě chvilku povaříme. Necháme vystydnout. Krok 2: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru, trošku prosáté mouky a vlahého mléka a lehce promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít. Krok 3: Prosátou mouku smícháme se solí, přidáme kvásek, vlahý tuk, vlahé mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, cukr a citronovou kůru. Vše dobře propracujeme a necháme těsto přikryté na teplém místě vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 4: Hotové těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dva stejné díly. Každý položíme na plech s pečicím papírem a vytvarujeme z těsta koláče. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a potřeme náplní. Krok 5: Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, posypeme koláče a oba plechy dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 35 minut, podle typu trouby. Krok 6: Během pečení plechy vyměníme, aby se koláče pekly stejnoměrně. Ještě horké koláče hned po vytažení z trouby po okrajích potřeme rozpuštěným máslem s rumem a zbytkem pokapeme i náplň.
Zveřejněno 28. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9wg
Moje poznámka
Kynutý hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9wg
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 14 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná polévka
Kajkajak před 25 minutami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 2 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 3 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 3 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 4 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 4 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 4 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 7 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 7 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
žloutek,
máslo,
cukr,
kůra citronová,
hruška,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
skořice mletá,
pudink vanilkový,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
máslo,
rum
Komentáře (2)