Postup přípravy
Krok 1: Nudle je lepší udělat předem a větší množství. Pokud jsou dostatečně suché, dlouho vydrží.
V misce rozšleháme vajíčka a za stálého míchání přisypáváme mouku, až je těsto něco mezi řidším a tužším. Zlatý střed. Poprášíme vál, přendáme těsto, poprášíme a zpracováváme rukama. Mouku přisypáváme velmi opatrně. Těsto musí být hladké, vláčné. Necháme přikryté fólií chvilku odpočinout. Krok 2: Mezitím očistíme vál, poprášíme moukou. Odebereme 1/3 těsta, poprášíme moukou a rozválíme na tenoučkou placku a položíme na čistou utěrku. Opakujeme do spotřebování těsta. První placku dáme na vál, rozkrájíme na proužky asi 2-2,5 cm široké. Poprášíme dobře moukou a naskládáme na sebe. Právě tak pokračujeme s druhou a třetí plackou.
Nudličky začínáme krájet z prvního "špalíku". Krájíme je co nejtenčí. Usušíme na teple a až jsou úplně suché, můžeme uložit např.do zavařovačky s víčkem. Krok 3: Maso a hřbety opečeme na ghí nebo olivovém oleji, pak zalijeme horkou vodou a pomalu vaříme. Očistíme všechnu zeleninu.Tu, která přijde k masu, rozkrojíme na poloviny a přidáme do hrnce. Necháme zvolna vařit. Krok 4: Druhou část zeleniny, která v polévce zůstane, nakrájíme na malé kostičky, větší růžičky květáku překrojíme na půl, pórek na kroužky, stonky na plátky, kapustičky na osminy. Krok 5: Maso a zeleninu vyndáme z hrnce do misky, můžete přecedit, ale já necedím. Přidáme jednu kostku zeleninového bujónu pro zvýraznění, trochu horké vody, všechnu nakrájenou zeleninu a jakmile začne polévka znovu vařit, přidáme domácí nudle. Na 8 porcí určitě 6 hrstí. Nabydou. Jakmile jsou nudle měkké, vypneme, aby zelenina byla na skus, tedy na půl doměkka.
Po vypnutí přidáme nasekanou petrželku a můžeme vylepšit lžící ghí.
Podle chuti přisolit. Krok 6: Do polévky obereme část masa, ostatní můžeme použít na rizoto.
V misce rozšleháme vajíčka a za stálého míchání přisypáváme mouku, až je těsto něco mezi řidším a tužším. Zlatý střed. Poprášíme vál, přendáme těsto, poprášíme a zpracováváme rukama. Mouku přisypáváme velmi opatrně. Těsto musí být hladké, vláčné. Necháme přikryté fólií chvilku odpočinout. Krok 2: Mezitím očistíme vál, poprášíme moukou. Odebereme 1/3 těsta, poprášíme moukou a rozválíme na tenoučkou placku a položíme na čistou utěrku. Opakujeme do spotřebování těsta. První placku dáme na vál, rozkrájíme na proužky asi 2-2,5 cm široké. Poprášíme dobře moukou a naskládáme na sebe. Právě tak pokračujeme s druhou a třetí plackou.
Nudličky začínáme krájet z prvního "špalíku". Krájíme je co nejtenčí. Usušíme na teple a až jsou úplně suché, můžeme uložit např.do zavařovačky s víčkem. Krok 3: Maso a hřbety opečeme na ghí nebo olivovém oleji, pak zalijeme horkou vodou a pomalu vaříme. Očistíme všechnu zeleninu.Tu, která přijde k masu, rozkrojíme na poloviny a přidáme do hrnce. Necháme zvolna vařit. Krok 4: Druhou část zeleniny, která v polévce zůstane, nakrájíme na malé kostičky, větší růžičky květáku překrojíme na půl, pórek na kroužky, stonky na plátky, kapustičky na osminy. Krok 5: Maso a zeleninu vyndáme z hrnce do misky, můžete přecedit, ale já necedím. Přidáme jednu kostku zeleninového bujónu pro zvýraznění, trochu horké vody, všechnu nakrájenou zeleninu a jakmile začne polévka znovu vařit, přidáme domácí nudle. Na 8 porcí určitě 6 hrstí. Nabydou. Jakmile jsou nudle měkké, vypneme, aby zelenina byla na skus, tedy na půl doměkka.
Po vypnutí přidáme nasekanou petrželku a můžeme vylepšit lžící ghí.
Podle chuti přisolit. Krok 6: Do polévky obereme část masa, ostatní můžeme použít na rizoto.
Zveřejněno 3. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobrá drůbeží polévka s domácími nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6On2
Moje poznámka
Dobrá drůbeží polévka s domácími nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6On2
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 30 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 2 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 5 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Suroviny:
stehno krůtí,
hřbet kuřecí,
libeček,
mrkev,
petržel,
celer,
pórek,
květák,
celer řapíkatý,
ghee,
mrkev,
petržel,
celer,
pórek,
květák,
kapusta růžičková,
celer řapíkatý,
vývar zeleninový,
sůl,
petrželka,
vejce,
mouka hrubá
Komentáře