Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlívová pomazánka na způsob tataráčku

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 854 kJ /
921 kcal
Bílkoviny16,13 g
Tuky68,51 g
Vláknina31,07 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,25 g
Sůl3,33 g
Sacharidy47,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu vyškvaříme a přidáme 1 nakrájenou cibuli.
Orestujeme dozlatova, přisypeme kmín a hlívu natrhanou na kousky, nesolíme. Dusíme 8-10 minut a necháme vychladnout. Krok 2: Chladnou směs rozmixujeme dohladka, nebo necháme kousky. Přidáme drobně nakrájenou druhou cibuli. Vmícháme všechny ostatní suroviny a dochutíme do lehce pikantní chuti. Podáváme s topinkami.

Nejlepší recepty z hlívy ústřičné. Jak připravit královnu mezi houbami

Zveřejněno 4. 10. 2022

Poznámka autorky mika59

Poměr surovin je orientační, záleží na vaší chuti. Lze přidat česnek i do hotové pomazánky, nebo pikantnější hořčici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlívová pomazánka na způsob tataráčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xm3g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlívová pomazánka na způsob tataráčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xm3g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: to musí být dobrota, vypadá to velmi lákavě a určitě to brzy udělám :-K

Suroviny:
hlíva ústřičná, slanina uzená, olej, cibule, česnek, hořčice, omáčka worcesterová, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kečup sladký, olej, sůl, pepř, kmín mletý

Přidat fotografie receptu