Zavařený jablečný kompot
Zavařený jablečný kompot je klasickou pochoutkou, která v sobě uchovává sladkou chuť a vůni čerstvých jablek po celý rok. Tento tradiční kompot je připravován z vybraných, šťavnatých jablek, která jsou zavařena jen s trochou cukru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 851 kJ / 1 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,63 g |
Tuky | 7,49 g |
Vláknina | 56,97 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 155 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 234,89 g |
Postup přípravy
Jablka umyjte a zbavte jadřinců. Pak je nastrouhejte - pokud strouháte ručně, nemusíte loupat, protože vám slupka zůstane v ruce. Mrkev oloupete a také nastrouhejte (na jednou sklenici 0,5 litru mně to vycházelo na 4 jablka a jednu mrkev). Podle kyselosti jablek a vaší chuti posypejte cukrem, ale nemusíte a plňte do větších čistých a suchých sklenic. Pořádně obsah umačkejte - neměly by tam být vzduchové bubliny. Krok 6: Závity sklenic očistěte, zavřete víčkem a můžete zavařit. Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce ani vzájemně, přiklopte pokličkou a od chvíle, kdy se začne voda vařit, nechte 20 minut bublat.
Zveřejněno 16. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařený jablečný kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O92
Moje poznámka
Zavařený jablečný kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O92
Nejnovější recepty
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 15 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta bez vajec
Neregistrovaný před 33 sekundami
Kuřecí prso na másle s restovaným pórkem a žampiony
Neregistrovaný před 8 minutami
Výborná fazolová polévka
Barbora562000 před 14 minutami
Vepřové nudličky s kari omáčkou
Neregistrovaný před 18 minutami
Šípková omáčka gratte cul
Neregistrovaný před 19 minutami
Pravá jihočeská kulajda
Neregistrovaný před 23 minutami
Pařížský salát
Suzy8 před 24 minutami
Citrónka
Neregistrovaný před 25 minutami
Bramborové šišky 2
Neregistrovaný před 25 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 26 minutami
Suroviny:
jablko,
citron,
cukr třtinový,
voda,
jablko,
mrkev
Komentáře