Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

StefanieB StefanieB

Náročný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 240 min

270 min (30 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 365 kJ /
4 150 kcal
Bílkoviny339,73 g
Tuky94,41 g
Vláknina35,85 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 6,37 g
Sůl15,38 g
Sacharidy468,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu (na mírném plameni). Takto nechte maso táhnout asi 1 hodinu a v závěru seberte z povrchu všechnu pěnu.

Do hrnce přidejte všechny zbylé suroviny. Na mírném plameni pak nechte táhnout 2 až 3 hodiny do úplného změknutí masa.
Vývar sceďte.
Zeleninu a koření vyřaďte. Maso vraťte do vývaru a udržujte teplé. Krok 2: Mouku dejte do mísy. Přidejte sůl a rozmíchejte. Ve středu vytvořte důlek, přidejte 2/3 mléka a droždí. Rozmíchejte na těstíčko. Zakryjte a nechte vzejít kvásek (asi 20 až 30 minut).
Přidejte zbylé mléko a vejce. Hnětejte v robotu s hnětacím hákem asi 5 minut. Přidejte nakrájené pečivo a ještě chvíli nechte hnětat. Krok 3: Těsto v míse zakryjte a nechte hodinu kynout. Rozdělte na dva díly. Vyválejte na váleček, který se vám tak akorát vejde do hrnce. Pokud máte jen malý hrnec, zvyšte počet dílů podle potřeby.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vložte knedlíky a vařte 15 až 20 minut podle velikosti. V polovině vaření knedlíky otočte, aby se provařily rovnoměrně. Krok 4: Uvařené knedlíky dejte na plech nebo pekáč potřený tukem a ihned propíchejte špejlí, vidlicí nebo vidličkou. Knedlíky nakrájejte nití nebo navlhčeným tenkým nožem. Krok 5: V kastrolu rozehřejte máslo. Přidejte mouku, promíchejte a vzniklou jíšku chvíli orestujte. Jíška musí zůstat světlá.
Zalijte vývarem a rozšlehejte metličkou. Přidejte svázané stonky kopru a přiveďte k mírnému varu. Takto vařte asi 20 až 25 minut do zhoustnutí. Krok 6: Stonky kopru dejte pryč a přidejte smetanu. Dochuťte cukrem, octem a solí podle chuti. Sám omáčku dochucuji výrazně do sladkokysela. Zhodnoťte hustotu omáčky. Pokud je řídká, povařte ji dál a nechte přebytečnou tekutinu odpařit.

Úplně nakonec přijde do omáčky nasekaný kopr. Ten už nevařte a jen rozmíchejte a podávejte s nakrájeným hovězím masem, plátky vajíčka a houskovým knedlíkem.

TIP: Jak uvařit a dochutit koprovou omáčku

Zveřejněno 2. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwDm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwDm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, voda, mrkev, petržel, celer, cibule, sůl, koření nové koření, bobkový list, pepř, mouka hrubá, mléko, rohlík, vejce, droždí, sůl, vývar hovězí, smetana, máslo, mouka, kopr, sůl, cukr, ocet, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu