Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní rýže s cuketou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 476 kJ /
353 kcal
Bílkoviny5,35 g
Tuky11,58 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 908 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy53,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži důkladně propláchneme a dáme vařit dle našich zvyklostí. Krok 2: Šalotku nakrájíme na kroužky, kapii na kousky. Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a kapii, chilli vločky, sůl a pepř, med a sójovou omáčku, promícháme a ještě chvíli restujeme. Krok 4: Přidáme kousky cukety, ztlumíme plamen a krátce dusíme, cuketa jen na skus. Krok 5: Hotovou rýži v cedníku propláchneme vroucí vodou, abychom ji zbavili škrobu. Krok 6: V pánvi dvěma vidličkami zlehka smícháme rýži se zeleninou a podáváme.

TIP: Jak poznat mladé cukety

Zveřejněno 16. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní rýže s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Dgy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní rýže s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Dgy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: i u nás je to oblíbené, ráno rýži 3x propláchnu poté zaliji studenou vodou a nechám stát, před vařením sliji vodu, dám čistou a uvařím - radu mám už pár let ze SAPY :-K

Suroviny:
rýže dlouhozrnná, cibule šalotka, kapie, cuketa, sůl, pepř citronový, med, omáčka sojová, vločky chilli, olej olivový

Přidat fotografie receptu