Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustovka se zakysankou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 188 kJ /
284 kcal
Bílkoviny8,08 g
Tuky8,90 g
Vláknina16,83 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 93 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy39,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu a cibuli nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme, česnek na plátky, brambory na čtverečky a klobásu na kolečka. Krok 2: Do hrnce dáme olej, na kterém orestujeme cibuli, přidáme kapustu a restujeme chvíli spolu, pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme, přidáme vegetu a vaříme. Krok 3: Po chvilce vaření přidáme brambory, mrkev, klobásu a vaříme dál, až brambory změknou, nakonec dáme česnek a zakysanou smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme. Polévka je hustá sama o sobě, není třeba ani zahušťovat.

Zveřejněno 12. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Četla jsem podobných polévek plno i se zelím, tahle je vymyšlená a jiná, je chutí hodně výrazná a lahodná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustovka se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0KL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustovka se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0KL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Tak jsem vyzkoušela tuhle polévku,když jsme jeli na dovču na hory a měla velký ohlas :-p Je dost podobná zelňačce,kterou dělávám a moc nám chutná :-8 Určitě zopakuji,polévek není nikdy dost,obzvlášť s malým dítětem :-)Posílám bod i foto :yes:

Holky, možná to na té fotce tak blbě vypadá, ale zdrclé to fakt není a kdyby přece jen se to trochu někomu zdrclo, jak říká špagetka, na chuti to neubere a řeknem si "nó bóže"...:-D:-));-)

Vyzerá super, nemôže byť nedobrá! Samé dobré suroviny...+

Zdrclá možná trochu je, ale to jí neubírá na výborné chuti, tentokrát s bazalkou souhlasím, že se to dá napravit, tak jak popisuje. Každopádně ji dělám prakticky stejně (a každému i mně se někdy zdrcne) takže :yes::yes:

Bibinko.:yes:Miluju polévečky,jsou to moje večeře.:-DTahle vypadá skvěle.:-D:-D:-DNeznám a brzy udělám,včera jsem udělal gulášovku a jím polévky jen sám.Ale už se těším a ty se těš na bodík.:-!:-!:-!

No, taky se mi mlinko zdá, ale to samé se mi stalo předevčírem s kulajdou, ale snědla se;-):yes:

Také se mi zdá trochu "zgrclá", u nás ale říkám "zdrclá", neboli sražená.:-D Stačí vyndat smetanu včas z lednice, aby byla v pokojové teplotě a nebo část(1-2 lžíce) horké tekutiny zamíchat do studené smetany a pak teprve nalít do pokrmu. Jinak krásná kapustovka. :yes::-)

Jano, myslím, že zgrclá jsi tak maximálně ty! Bibinko, ty tvé polívečky jsou :yes: Já jsem taky polívková :-)

Vypadá jak zgrclá

Bibinko, tuto polévku bych si moc ráda dala :-) Bodík:yes:

Tématické fráze:
sražená smetana, zdrclá omáčka, zdrclá smetana, jak napravit sraženou omáčku, sražená omáčka, sražená smetana v polévce, sražená smetana v omáčce, srazena smetanova omacka, jak napravit zdrclou polévku, omáčka sražená k napravení, jak napravit zdrclou omáčku, jak napravit sraženou polévku, zdrclá polévka, sražená zakysaná smetana, sražená kulajda, jak napravit sraženou kulajdu, jak napravit sraženou smetanovou omáčku, zdrcla smetana v polevce, sražená polévka, sražení smetany

Suroviny:
kapusta, klobása maďarská, cibule, brambory, česnek, kmín drcený, pepř, olej, mrkev, smetana zakysaná, vegeta, bujón hovězí

Přidat fotografie receptu