Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní kuře na paprice z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama-mia Mama-mia

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min + 12 hodin v pomalém hrnci

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, + 12 hodin v pomalém hrnci )

Suroviny pro 4 porce

Podle velikosti kuřete

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 820 kJ /
674 kcal
Bílkoviny14,31 g
Tuky27,96 g
Vláknina20,01 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 81 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy83,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře omyjte, osušte a dobře osolte i zevnitř. Očistěte a nakrájejte 1 cibuli, mrkev, petržel a rajče a vložte do pomalého hrnce. Na zeleninu položte kuře nožkama nahoru. Kuře svrchu lehce poprašte sladkou paprikou. Přikryjte a pomalte na low 10 hodin (ideálně přes noc). Krok 2: Ráno kuře otočte nožkama dolů a dál nechte pomalit asi ještě 2 hodiny, podle velikosti kuřete. Mezitím můžete zadělat knedlíky nebo uvařit těstoviny.
Když je kuře hotové, kosti jdou z masa snadno vytáhnout. Kuře celé vykostěte, nikdo si přece nechce ráchat ruce v omáčce. Krok 3: Na pánvi na trošce oleje prudce opečte rozpůlené kapie nebo červené papriky. Klidně můžou trochu zčernat. Pánev přikryjte poklicí a nechte kapie 15 minut zapařit. Poté oloupejte opečenou slupku a odřízněte případné hodně tmavé kousky kapie. Krok 4: V kastrolu na másle zpěňte cibulku, zaprašte moukou a chvíli restujte jako jíšku, zaprášte paprikou a zalejte cca 2 dl studené vody, šlehejte metličkou do zhoustnutí, pak vložte všechen výpek i se zeleninou z pomalého hrnce, opečené a oloupané kapie a provařte. Umixujte do hlaďoučka ve výkonném mixéru, nebo ponorným (v tom případě ještě přecedte přes husté síto).
Do omáčky vlijte smetanu a dochuťte solí a pepřem (lze vynechat) Podávejte s domácími knedlíky, případně těstovinami.

TIP: Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 19. 11. 2022

Poznámka autorky Mama-mia

Moje babička vždy kuře do omáčky obírala z kostí, ale protože neměla pomalý hrnec, byl to dost opruz. Nicméně jsem to okoukala a nikdy bych nedala do omáčky kuře s kostmi. Nikdo si nechce máčet ruce do omáčky. Díky pomalému vaření/pečení jdou kosti z kuřete velice snadno odstranit.

Omáčka je vymazlená do posledního detailu a chutná luxusně. Stojí za tu trošku práce navíc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní kuře na paprice z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6OBg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní kuře na paprice z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6OBg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Také přidávám do kuřete na paprice čerstvou červenou papriku nebo kapii, co je zrovna doma :) A má to opravdu jinou, vymazlenou a lepší chuť! :-8 Zároveň omáčku i krásně zahustí, máme ji doma rádi opravdu všichni

No tak já bych recept nehanila pokud jsem ho nevyzkoušela,ale moc mi zaujal a mám kuře aj Frajera PH,tak to vyzkouším díky za receptík:-K:-K:-K:-K

Kookina: Právě ty kapie dávají omáčce silnou paprijovoz chuť a díky nim je vymazlena. Vyzkoušejte a pak zhodnotte 😉

Nic extra vymazlenýho tam nevidím a ty kapie už vůbec nechápu. Klasika.

Suroviny:
kuře, cibule, mrkev, petržel, rajče, kapie, bobkový list, koření nové koření, sůl, máslo, mouka hladká, paprika sušená sladká, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu