Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mama-mia Mama-mia

Snadný

Doba přípravy 250 min Doba přípravy: 220 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby uložení v chladničce

250 min (220 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby uložení v chladničce)

Suroviny pro 20 porcí

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 743 kJ /
417 kcal
Bílkoviny16,15 g
Tuky3,42 g
Vláknina36,91 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 308 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy65,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte. Krok 2: Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše i s ledem a kořením na střídačku vložte do sáčku, zavakuujte a sáček vařte v 100% páře na roštu při 85 stupních cca 3-4 hodiny, nebo v lázni na SOUSVIDE. Krok 3: Po uplynutí uvedené doby nechte sáček vychladnout a uložte do lednice do druhého dne. Toto je důležité, aby se chuť zeleniny co nejvíce rozležela. Krok 4: Druhý den obsah sáčku přeceďte po částech přes pevné plátýnko do širokého hrnce. Vývar redukujte varem asi na polovinu. Výsledek je 500 ml velice silného zeleninového bujónu, který můžete zmrazit ve formě na ledové kostky.

TIP: Jak připravit domácí vegetu

Zveřejněno 20. 11. 2022

Poznámka autorky Mama-mia

Použití stejné jako kupovaný zeleninový bujón v kostce, v tomto ale není žádná sůl a chuť je výrazně silnější. Věděli jste, že v kupovaném bujónu je pouze 7% zeleniny?

Navíc domácí vychází podstatně levněji a v každém mrazáku se najde místo na krabičku s bujónovými kostkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ynpX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ynpX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
led, cibule, mrkev, celer řapíkatý, pórek, petržel, paprika, žampióny, rajče, libeček, petrželka, koriandr, pepř černý, tymián, bobkový list, badyán

Přidat fotografie receptu