Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 743 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,15 g |
Tuky | 3,42 g |
Vláknina | 36,91 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 308 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 65,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.
Krok 2: Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše i s ledem a kořením na střídačku vložte do sáčku, zavakuujte a sáček vařte v 100% páře na roštu při 85 stupních cca 3-4 hodiny, nebo v lázni na SOUSVIDE.
Krok 3: Po uplynutí uvedené doby nechte sáček vychladnout a uložte do lednice do druhého dne. Toto je důležité, aby se chuť zeleniny co nejvíce rozležela.
Krok 4: Druhý den obsah sáčku přeceďte po částech přes pevné plátýnko do širokého hrnce. Vývar redukujte varem asi na polovinu. Výsledek je 500 ml velice silného zeleninového bujónu, který můžete zmrazit ve formě na ledové kostky.
Zveřejněno 20. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynpX
Moje poznámka
Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynpX
Nejnovější recepty
Jablečná přesnídávka
Přidáno před 1 hodinou
Filé s kapary
Přidáno před 13 hodinami
Rybí filé stylu Vera Cruz
Přidáno před 16 hodinami
Smažené cuketové květy
Přidáno před 17 hodinami
Špagety se směsí zeleniny a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Palačinky s pomerančem
Přidáno 10. 9. 2025 20:58:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kle.p@seznam.cz před 43 minutami
Krémová polévka z dýně
Fitulka před 2 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 13 hodinami
Pudinkovo-švestkové koláče
Ivcatkoo před 14 hodinami
Cuketovo kokosový moučník s čokoládovou polevou
ilonka22 před 15 hodinami
Vdolky naší holky
h.plskova před 15 hodinami
Polévka s tortellini, fazolemi a špenátem
Eva07 před 16 hodinami
Poctivá květáková polévka
malanova.misa před 16 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
majka-24 před 16 hodinami
Valašský bramborový řízek
Vlastimir před 17 hodinami
Suroviny:
led,
cibule,
mrkev,
celer řapíkatý,
pórek,
petržel,
paprika,
žampióny,
rajče,
libeček,
petrželka,
koriandr,
pepř černý,
tymián,
bobkový list,
badyán
Komentáře (1)