Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikáš ze zbylých brambor

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 822 kJ /
1 152 kcal
Bílkoviny20,25 g
Tuky74,37 g
Vláknina15,06 g
Cholesterol 104 mg
Sodík 1,04 g
Sůl2,50 g
Sacharidy94,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme máslo a opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a když zesklovatí, vmícháme papriku. Krok 2: Po zamíchání přidáme mouku, orestujeme a zalijeme studeným vývarem. Přidáme koření a nakrájenou papriku. Vaříme cca 12-15 minut. Krok 3: Do omáčky vložíme nakrájené brambory, smetanu a krátce povaříme. Nakonec dochutíme solí, případně cukrem a můžeme podávat.

TIP: Přehled levných jídel. Jak se najíst a ušetřit?|

Zveřejněno 21. 11. 2022

Poznámka autorky mika59

Sladkou smetanu můžete vyměnit za zakysanou. Omáčka bude lehce do kysela. Je to rychlé a když zbydou brambory, chutné využití.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikáš ze zbylých brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQo1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikáš ze zbylých brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQo1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
brambory, cibule, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, mouka hladká, slanina libová, máslo, smetana, vývar masový, koření nové koření, bobkový list, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu