Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pečeně po myslivecku

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 872 kJ /
2 359 kcal
Bílkoviny194,71 g
Tuky151,97 g
Vláknina13,95 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 2,48 g
Sůl6,05 g
Sacharidy47,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze špeku nakrájíme klínky a maso prošpikujeme. Osolíme a opepříme. Potravinařským provázkem svážeme, aby udrželo pěkný tvar. Necháme chvíli odležet. Krok 2: Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu na kousky. Sádlo rozpustíme a orestujeme nejprve cibuli a přidáme zeleninu, houby a koření. Opékáme 4-5 minut. Krok 3: Nakonec vmícháme protlak a hořčici. Vložíme maso a zalijeme vývarem tak do poloviny masa. Pekáč přikryjeme a pečeme na 170 °C cca 2 hodiny do měkka. Krok 4: Měkké maso vytáhneme a uchováváme v teple. Z omáčky vytáhneme koření a vše rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme. Povaříme 10-12 minut. Krok 5: Omáčku dochutíme solí a špetkou cukru. Maso zbavíme provázku a nakrájíme na úhledné plátky. Podáváme s houskovými knedlíky doplněné omáčkou.

TIP: Rozdělení a použití hovězího zadního masa

Zveřejněno 23. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně po myslivecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADqGj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně po myslivecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADqGj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Většinou receptů se nechávám inspirovat ale pak si hraju s použitýma surovinama kořením a tak. Tady jsem postupoval skoro přesně dle návodu. Vynechal jsem houby které nebyly k dispozici a dále také mouku kterou se snažím necpat nikam. A myslím že ani v tomto receptu není vyloženě nutná. Smetanu jsem měl jenom tu na vaření. Až to budu vařit příště použiju tu šlehačkovou - aspoň budu moci porovnat. Dále je nutno říci že čím víc použijete špeku na protknutí masa tím lépe. Pekl jsem na uvedené stupně dvě hodiny a bylo to málo. Chtělo to buď o půl hodiny déle a nebo péct horkovzduchem. Jako příloha byla vařená rýže.

Koubkova: Knedlíky jsou hrnkové klasické, přidala jsem pár brusinek.

Jak děláte ty knedliky?:-K

Suroviny:
hovězí zadní, špek, zelenina kořenová, cibule, houby sušené, protlak rajčatový, hořčice, sádlo, mouka hladká, jalovec, pepř, koření nové koření, smetana, vývar masový, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu