Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 872 kJ / 2 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 194,71 g |
Tuky | 151,97 g |
Vláknina | 13,95 g |
Cholesterol | 545 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 6,05 g |
Sacharidy | 47,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze špeku nakrájíme klínky a maso prošpikujeme. Osolíme a opepříme. Potravinařským provázkem svážeme, aby udrželo pěkný tvar. Necháme chvíli odležet.
Krok 2: Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu na kousky. Sádlo rozpustíme a orestujeme nejprve cibuli a přidáme zeleninu, houby a koření. Opékáme 4-5 minut.
Krok 3: Nakonec vmícháme protlak a hořčici. Vložíme maso a zalijeme vývarem tak do poloviny masa. Pekáč přikryjeme a pečeme na 170 °C cca 2 hodiny do měkka.
Krok 4: Měkké maso vytáhneme a uchováváme v teple. Z omáčky vytáhneme koření a vše rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme. Povaříme 10-12 minut.
Krok 5: Omáčku dochutíme solí a špetkou cukru. Maso zbavíme provázku a nakrájíme na úhledné plátky. Podáváme s houskovými knedlíky doplněné omáčkou.
Zveřejněno 23. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně po myslivecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqGj
Moje poznámka
Hovězí pečeně po myslivecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqGj
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Velikonoční sekaná
Přidáno před 9 minutami
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 7 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 22 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno 18. 4. 2025 14:01
Pikantní segedínský guláš
Přidáno 18. 4. 2025 13:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Turecká vejce
Lucie1001 před 32 minutami
Velikonoční vajíčková pomazánka
Pavlicek2006 před 57 minutami
Zvěřinový guláš
Sumaru před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
Piafka před 2 hodinami
Květákovo-brokolicová polévka s rybičkama
RomanaMonika před 2 hodinami
Biskupský beránek
janina8 před 2 hodinami
Knedlík z polenty
Denade před 2 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 3 hodinami
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 3 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
špek,
zelenina kořenová,
cibule,
houby sušené,
protlak rajčatový,
hořčice,
sádlo,
mouka hladká,
jalovec,
pepř,
koření nové koření,
smetana,
vývar masový,
sůl,
cukr
Komentáře (3)