Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinová srdíčka s ruby polevou

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama-mia Mama-mia

Náročný

Doba přípravy 72 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez dob odležení a tuhnutí

72 min (60 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez dob odležení a tuhnutí)

Suroviny pro 2 plechy

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 204 kJ /
5 068 kcal
Bílkoviny68,48 g
Tuky303,57 g
Vláknina24,70 g
Cholesterol 972 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy503,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo, cukr a žloutky vyšlehejte. Přidejte kůru, vanilku a postupně mouku. Zpracujte těsto a nechte alespoň 2 hodiny zabalené ve fólii v lednici. Ideálně přes noc. Krok 2: Těsto vyválejte na placku cca 2 mm, vykrájejte srdíčka a pečte na 160 °C horkovzduch cca 12 minut (do světle růžové) Krok 3: Maliny s vodou, cukrem a vanilkou na středním stupni přiveďte k varu. Vařte asi 10–15 minut, dokud se maliny nerozvaří a směs trochu nezhoustne. Poté tyčovým mixérem promixujte tak, aby pecky zůstaly více méně celé. Propasírujte přes jemné síto. Malinové pyré nyní ještě redukujte na vyšším plamenu asi 5–10 min, a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pyré by mělo být příjemně nakyslé a relativně husté. Krok 4: Nasekejte čokoládu na malé kousky a vsypte do pyré. Krok 5: Smetanu přiveďte pod bod varu (míchejte, aby se nevytvořil škraloup) a ihned sundejte z plotny. Přelijte s ní čokoládu. Nechte stát cca 5–7 minut přikryté talířem / pokličkou. Poté stěrkou vymíchejte dohladka (nepoužívejte metličku, vnesla by do ganache vzduch). Ideální je míchat ganache od středu ke stranám. Tuk se tak nejlépe vstřebá a vytvoří krémovou konzistenci. Ganache přikryjte potravinovou fólií, aby se dotýkala povrchu a nechte stát v pokojové teplotě asi 1 hodinu. Poté vložte do lednice a nechte ztuhnout minimálně 4 hodiny. Krok 6: Ruby čokoládu nechte roztát v mikrovlnce nebo ve vodní lázni.
Zvlášť si nechte roztát hořkou čokoládu s trochou kokosového oleje. Krok 7: Dokončení: srdíčka slepte malinovou ganáží. Štětečkem natřete ruby čokoládou a dozdobte hořkou čokoládou a cukrovými perličkami.

TIP: Jak udělat polevu na cukroví

Zveřejněno 3. 12. 2022

Poznámka autorky Mama-mia

Maliny, vodu a cukr lze nahradit 150 g malinového džemu.

Srdíčka jsem pekla na svatbu dcery a moc všem chutnala, od té doby je peču i na Vánoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinová srdíčka s ruby polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6DpK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinová srdíčka s ruby polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6DpK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr krupice, žloutek, citron bio, vanilka, maliny, voda, cukr krupice, lusk vanilkový, čokoláda bílá, smetana, čokoláda, olej kokosový, čokoláda hořká, olej kokosový, zdobení cukrářské (pecičky)

Přidat fotografie receptu