Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 369 kJ / 3 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,49 g |
Tuky | 28,42 g |
Vláknina | 41,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,44 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 616,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažné (nikoliv vařící) vody, droždí a cukru vypracujeme kvásek. Voda nesmí pálit, musíme v ní udržet ruku. Droždí ve vodě rozmíchejme – nejlépe to jde metličkou. Necháme 10 minut stát.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném oleji cibuli osmahneme dozlatova. Použijeme pouze 1 lžíci oleje, nechceme aby byla cibule samý olej. Stačí jen tolik, aby se lépe opekla.
Krok 3: Pokud se na pánvi přichytila, vlijeme do pánve lžíci nebo dvě vody a rychle promícháme. Díky vodě přichycenou cibuli uvolníme a můžeme pokračovat ve smažení. Já většinou vodu přidávám i když není třeba, protože je po ní cibulka pěkně šťavnatá.
Krok 4: Po přidání vody jí ještě krátce opeču než se přebytečná voda vypaří. Cibulka se peče dohněda, ale ne do křupava, to už by bylo moc. Před přidáním do těsta nechme cibuli zcela vychladnout.
Krok 5: Zbytek surovin promícháme ve velké míse, přidáme vychladlou cibuli a poté do ní vlijeme i kvásek. Ručně nebo v robotu vypracujeme těsto – zabere to asi 5 minut.
Krok 6: Velký plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme olejem.
Krok 7: Z těsta vypracujeme velký kulatý bochník, který dáme doprostřed plechu (já jsem z jednoho těsta udělala dva menší bochníky). Trochu ho zmáčkněte, ať není moc tak vysoký.
Chléb nechte pod utěrkou kynout 60 minut. Krok 8: Vykynutý chléb vložíme do předehřáté trouby na 210 °C na střední rošt (na spodním může být nedopečený). Pečeme 5 minut, poté stáhneme teplotu na 180 °C a 25-30 minut dopečeme.
Při pečení potíráme máslem. Krok 9: Špejle po vytáhnutí musí být čistá.
Chléb nechte pod utěrkou kynout 60 minut. Krok 8: Vykynutý chléb vložíme do předehřáté trouby na 210 °C na střední rošt (na spodním může být nedopečený). Pečeme 5 minut, poté stáhneme teplotu na 180 °C a 25-30 minut dopečeme.
Při pečení potíráme máslem. Krok 9: Špejle po vytáhnutí musí být čistá.
Zveřejněno 3. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulový bochánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDw2
Moje poznámka
Cibulový bochánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDw2
Nejnovější recepty
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí roláda se šunkou a hráškem
Sahula před 24 minutami
Mazanec bez vajec
EvaMl před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 3 hodinami
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 3 hodinami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 4 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 5 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 9 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 13 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
cibule,
droždí,
olej,
cukr,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (3)