Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená brokolice

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 731 kJ /
414 kcal
Bílkoviny39,36 g
Tuky16,62 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy16,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozdělíme na růžičky, když budou menší, budou se lépe obalovat. Krok 2: Dáme si vařit vodu do varné konvice a brokolici spaříme. Krok 3: Odložíme, nejlépe na utěrku aby dobře odkapala a nezůstala v ní voda. Krok 4: Uděláme si těstíčko z vajec mouky a trochu mléka. Může byt hustší. Krok 5: Namáčíme do těstíčka a hned obalíme ve strouhance. Krok 6: Smažíme buď ve fritovacím hrnci nebo na pánvi v oleji.
Příloha vařené brambory a tatarka.

Zveřejněno 12. 8. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Brokolice je výborná a nenadýmá jako květák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená brokolice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0VoK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená brokolice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0VoK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Dobrý recept jen bych brokolicí nechala ve vařící vodě chvíli stát ,aby byla měkčí.Jinak ode mne super recept.

Byla to trošičku piplačka, ale stálo to za to...

Dodala bych pro ty nezkušené jako jsem já, brokolici řádně osolit.:-D:-D A se sýrem je to perfektní. :):yes:

Elinko, je tady několik receptů http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=kn...

..jak vaříš ty knedlíky v mikrovlnce?to fakt bych chtěla vyzkoušet!!!písni-kouknu sem v neděli!pa

Václave :yes::yes:

Magdalenko. Jestli jsi si jen chvilinku pomyslela, že to budu brát, že to je proti mně, tak mne znáš ještě málo. UBEZPEČUJI TĚ, že jsem si to nepřipustil ani maličko, natož, že by mně to pohněvalo. Mne naštve jen blbost a nespravedlnost.A to ještě až za delší dobu. Jinak se dá na mne dříví štípat. Nediv se. Mám na to postavu. Neřeš to. Ahoj a čauky Václav.

Kdysi jsem taky brokolici smažila ale dávno už používám způsob, který nám daleko víc chutná http://www.toprecepty.cz/recept/2775-nejjednodussi.... Z odpadlých růžiček a asi 3/4 vršku z nastrouhaného košťálu (toho tlustého a oloupaného) je výborná polévka. Brokolici vařím po částech ve vodě rozebranou (aby nebylo zbytečně moc vody). Pak stačí jen ochutit, zahustit jíškou, přidat smetanu a oběd je za 10 min. na stole.

Václav, prosím, to nebolo proti tebe, kdeže! Iba, že voľakedy som brokolicu, karfiol varila vo vode, samozrejme veľký hrniec navyše umývať...Potom ma ktosi poučil, ako to ide jednoducho v mikrovlnke. A varím tam aj zemiaky, knedlíky. Na staré kolená zisťujem, čo všetko mikrovlnka dokáže... doteraz som ju požívala len na zohrievanie...;-)

Magdalenko. Neodsuzuji tvůj způsob a vyzkouším to v té mikrovlnce taky,. Já dělám takový míchaný salát všeho možného,co zrovna máme - papriky, cibule, rajče, okurky, /někdy salám a vajíčko na tvrdo)tvrdý sýr ,oliv. olej, sůl, pepř, ocet a tatarku nebo Majolku® a nakonec trochu balkánského sýra.( je li třeba přioctit a štipec cukru (převážně ze syrové zeleniny), ale tady využívám i ty stonky od růžiček brokolice a květáku (NE TY DOLNÍ SILNÉ)jen ty pod květem, aby se nerozpadla růžička. To by se asi i mně hodilo.Je to dobrá večeře s rohlíkem, když to nechám pár hodin, nebo den v chladnici. Václav.

Ešte som chcela dodať, ak upravujem brokolicu v MW - neprídem o vitamíny, nemajú sa kde vyvariť...
A k tomu nadúvaniu - "košťály" nadúvajú, ružičky nie, alebo značne menej. Brokolica je super, u nás má úspech na všetky spôsoby. Všetkým príjemný deň!

Brokolici děláme raději než květák,ale nevaříme a ani nespařujeme. ( ani květák, ani brokolici). DOPORUČUJI !! Děláme to tak roky a už na náš způsob smažení přešli všichni naši příbuzní i přátelé a známí. Je nutné smažit TROŠÍNEČKU pomaleji, ale zato se vám to vrátí v chuti . A ještě jedna výhoda. My děláme dost jak květáku, tak brokolice, takže většinou zůstane. My po usmažení dáváme na dno takové větší misky (antikoro), složené papírové utěrky(aby nebylo moc mastné), kam usmažené růžičky dáváme. Co nesníme, sní se studené později jen tak i druhý den a není to nikterak rozměklé, jak trojobal, tak uvnitř to zůstane dostatečně tuhé nerozblemtlé ale velmi dobré. Neovařujeme ani když zapékáme brokolici v zapékací misce, zalité takovou sýrovou omajdou (prodávanou v sáčku, která se míchá se smetanou a brokolice se šumkou a pod). Hotové jídlo není tak rozbředlé, jako když se řídíte návodem na sáčku a brokolici ovaříte. Zkuste a jistě budete spokojeni. Nehledě, že neztrácíte vytamíny atd.

Dobrý deň, ja brokolicu aj karfiol pred smažením, zapekaním nevarím vo vode, ani nesparujem, ale "varím" v mikrovlnke. Dám na sklenú misu, prikryjem poprepichovanou potrav. fóliou, mikroténom. Na maxime asi 5-6 min, podľa množstva, treba kontrolovať. Voda iba zbytková z umytia. Brokolica ostáva krásne zelená. Brokolicu aj karfiol pred úpravou tiež namáčam v slanej vode, kvôli hmyzu. V poslednej dobe hmyz, húsenice nebývajú, poľnohospodári postrekujú poctivo.

Špagetko, takhle já obaluji na Štědrý den kapra, je to fakt dost dobrý;-)

Přesně tak dělám brokolici i já:-). Dříve jsem ji chvíli vařila, dnes spařuji. Dokonce jsem četla, že pro ty, kteří mají problémy s nadýmáním po požití, doporučuje se brokolici uvařit a poté dát po zchlazení zchladit i do lednice, prý pak nenadýmá a krásně zezelená. Včera jsem zas v jedné své kuchařce četla, že je dobré dát brokolici před vařením do studené vody(jen teď nevím, jestli do solené a na jak dlouho - až přijedu domů, upřesním), aby vyplaval drobný hmyz.Bodík:yes:

Tématické fráze:
brokolice, recepty brokolice, co uvařit z brokolice, obalovana brokolice, jak uvařit brokolici, recept na smazenou brokolici, brokolice recepty, smaženábrokolice, brokolice a dna, obalena brokolice, recept z brokolice, jak se vaří brokolice, smazena nrokolice, brokolicová smaženky - recept, brokolice smažená v troubě, smažená brokolice v troubě, jak smazit brokolici, smžená brokolice, recept brokolice, brokolice v těstíčku

Suroviny:
brokolice, vejce, mléko, mouka hladká, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu