Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní maďarský guláš s karlovarským knedlíkem

Hovězí kližka je skvělou volbou pro přípravu guláše. Pokud jí dáme čas, získáme křehké a rozpadající se maso. V pikantním maďarském guláši nesmí chybět papriky kápie a feferonka pro příjemnou štiplavost. Podávejte s karlovarskými knedlíky.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 60 min

105 min (45 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 458 kJ /
2 739 kcal
Bílkoviny275,80 g
Tuky56,27 g
Vláknina40,03 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 3,28 g
Sůl7,98 g
Sacharidy265,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme na kostky pokrájenou kližku, sůl, pepř, kmín a orestujeme. Dále přidáme ostatní koření, prolisovaný česnek, protlak a stálého míchání ještě chvíli restujeme. Dáváme pozor, aby se nic nepřipálilo. Krok 3: Podlijeme vývarem dle potřeby, aby maso bylo ponořené, a dusíme. Přidáme nakrájené papriky a spařená, oloupaná rajčata zbavená vnitřku. Krok 4: Pokud máme rádi pikantní guláš, přidáme nasekanou feferonku. Nakonec přidáme nastrouhaný nebo rozdrobený chléb na zahuštění a povaříme. Krok 5: Ke guláši připravíme i karlovarské knedlíky. Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a promícháme. Necháme nasáknout. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 6: K toustovému chlebu přidáme sůl, nasekanou petrželku, žloutky, rozpuštěné vlahé máslo a promícháme. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Krok 7: Z těsta uděláme koule velké jako tenisové míčky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 15 minut a pak je vyjmeme. Můžeme vařit i v páře.

TIP: Jak uvařit hrnkové knedlíky

Zveřejněno 13. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní maďarský guláš s karlovarským knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp93r

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní maďarský guláš s karlovarským knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp93r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Tak nějak ho vařím i já-2,3 den je úžasný,když vydrží :-)

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, protlak rajčatový, chléb, rajče, kapie, vývar masový, sádlo, česnek, feferonka, sůl, pepř, majoránka, kmín drcený, paprika sušená sladká, koření gulášové, chléb toustový, mléko, vejce, máslo, petrželka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu