Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté celozrnné briošky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 309 kJ /
2 464 kcal
Bílkoviny89,17 g
Tuky87,47 g
Vláknina39,60 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 306 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy310,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky vsypeme droždí, přidáme trošku cukru a vlahého mléka, promícháme a přikryjeme. Počkáme až kvásek vzejde. Krok 2: Mouku prosejeme do mísy a vmícháme sůl. Přidáme kvásek, ve vlahém mléce rozmíchané vajíčko, med a olej. Krok 3: Těsto dobře propracujeme a necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Krok 4: Pak těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a tvoříme briošky. Poklademe je na plech s papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 5: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.

Zveřejněno 15. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté celozrnné briošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADqVl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté celozrnné briošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADqVl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: nádherné, o chuti nepochybuji :yes::-K

Suroviny:
mouka hladká celozrnná, mouka sojová, vejce, droždí sušené, cukr, sůl, mléko, med, olej, mouka polohrubá, vejce

Přidat fotografie receptu