Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sous vide dezert Pot de Caramel

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lauben Lauben

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 666 kJ /
1 593 kcal
Bílkoviny22,92 g
Tuky114,78 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 952 mg
Sodík 179 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy117,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lauben Sous Vide Stick připevníme k hrnci, teplotu nastavíme na 80 stupňů a čas na 45 minut. Krok 2: Na pánvi rozpustíme cukr, když je zkaramelizovaný, přidáme máslo a mícháme, dokud se nevytvoří hladký karamel, následně jej dáme prozatím stranou. Krok 3: V hrnci přivedeme k varu smetanu na šlehání společně s mlékem. Když se směs vaří, odstavíme z plotny a pomalu ji tenkým proudem přilijeme ke žloutkům, které máme připravené v míse a při
nalévání smetanové směsi stále mícháme. Krok 4: Směs poté nalijeme ke karamelu a mícháme, dokud se obě složky nespojí. Pokud je karamel příliš ztuhlý, můžeme celou směs ještě lehce zahřát. Nakonec ji ještě přecedíme přes sítko. Krok 5: Naplníme 2 uzavíratelné sklenice, uzavřeme a ponoříme do připraveného hrnce s vodou na 45 minut. Krok 6: Poté necháme vychladnout a ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
Podáváme se zakysanou smetanou.

Zveřejněno 19. 12. 2022

Poznámka autora Lauben

Recept vznikl za přispění Markéty Marešové alias foodblogerky Lžička cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sous vide dezert Pot de Caramel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L96qr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sous vide dezert Pot de Caramel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L96qr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Lauben: :-K rcp mne zaujal a zajímalo mne, co to je Lauben Sous Vide Stick a objevila jsem tam i Tvůj receptík: www.lauben.com/cs/recepty-sous-vide-dezert-pot-de-caramel/ ;-) A pokud tomu dobře rozumím, jedná se pouze o zavařování pomocí uvedeného přístroje.

Suroviny:
cukr krupice, máslo, smetana ke šlehání, mléko, žloutek, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu