Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové kuličky se sojovými fettuccine

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení masových kuliček

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení masových kuliček)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme maso s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, kořením a solí podle potřeby. Ze směsi vytvoříme masové kuličky, ty obalíme v kukuřičné strouhance a necháme v chladu cca hodinu odležet. Krok 2: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a jemně nakrájeným česnekem, přidáme kuličky a ze všech stran je osmahneme. Přidáme rajský protlak, drcený kmín, podlijeme vývarem, ztlumíme teplotu a necháme maso v omáčce dusit doměkka. Nakonec omáčku jemně zahustíme Maizenou. Krok 3: Mezitím připravíme těstoviny dle návodu na obalu a jakmile je hotové scedíme, přidáme je k masovým kuličkám v omáčce, promícháme a můžeme podávat.

TIP: Jídla připravená z mletého masa

Zveřejněno 24. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové kuličky se sojovými fettuccine

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADq5l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové kuličky se sojovými fettuccine

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADq5l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Chtěla bych se zeptat, kolik použít česneku do omáčky, jelikož není v surovinách uveden a jestli se opravdu jedná o rajčatový protlak a ne třeba o drcená rajčata. Děkuji.

Suroviny:
těstoviny fettuccine, maso mleté mix, koření na mleté maso, česnek, cibule, tymián, koření oregáno, sůl, pepř, strouhanka kukuřičná, cibule bílá, olej olivový, protlak rajčatový, kmín drcený, vývar masový, škrob kukuřičný, olej rostlinný

Přidat fotografie receptu