Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový bůček

Bůček je sám o sobě velmi lahodný kus vepřového, které nepotřebuje výrazné dochucení. Upečte ho jen se solí a kmínem, nechte vyniknout čistou chuť masa. Vypečenou šťávu můžete po ztuhnutí namazat na krajíc křupavého chleba.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bôčik vcelku umyjeme a kožu narežeme do kríža. Krok 2: Bôčik zo všetkých strán osolíme a narezanou kožou hore uložíme do pekáčika. Posypeme celou rascou. Krok 3: Podlejeme vodou a dáme piecť pri strednej teplote asi 30 minút. Potom otočíme, opäť posypeme rascou druhú stranu a dopečieme. Krok 4: Necháme dobre vychladnúť a v chladničke stuhnúť. Krok 5: Režeme na tenké plátky a podávame s horčicou, cibuľou a inou zeleninou a chlebom.

TIP: Rady a tipy jak krájet bůček

Zveřejněno 13. 8. 2009

Poznámka autorky tejaja

Pečený bôčik je výborný na studené misy.

Vypečenú šťavu zlejeme do hrnčeka a necháme stuhnúť v chladničke. Je výborná na natretie na chlieb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvyq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvyq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Jé,:-O náhodou jsem kápl na tento rcept a koukám, že je velice podobný jak bůček pekla Magdalena Dobromila Retigová ve své kuchařce z roku 1881, ona však tehdy bůček popisovala jako část masa okolo ledviny.
Recept jsem uveřejnil v komentářích k mé úpravě pečeného bůčku a můžete porovnat, že je téměř totožný.:-K Jo, v jednoduchosti je někdy krása.:-K<3

Dělám naprosto stejně, jen dávám dospod dvě tři cibule nahrubo a palici česneku

taddy1: Ďakujem. :-K Takto jednoducho sme kedysi doma piekli bôčik, je fakt dobrý. Teraz som už od bôčika ďaleko. ;-)

Jak už je tu napsáno, v jednoduchosti je krása. Chci si pochutnat na pečeném bůčku a tento jednoduchý recept je pro tuhle chuť ideální. Často se také snažím kombinovat s dalšími surovinami a kořením, ale tady by to bylo ke škodě. Posílám bodík.

Eva:Ano Eva ma pravdu toto opravdu neni zadny kulinarsky vykon ale je to dobre:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Frantiska: Ďakujem ;-):-8

po par letech jsem varila bucek a tento recept je dokonaly .)

ja dělam buček tak že,nasolim načesnekuji a dam do ledničky aspon na 4+5 dni pěkně uležet ,teprve pak peču
vysledek to si mužete domyslet !! .....:yes::-*

dexulka: Ďakujem za fotečku, je pekná :yes::-8

TERI úplně tady slintám:-)):yes::yes::yes::yes:vypadá to úžasně:yes::yes::yes::yes:

V jednoduchosti je krása ;-) Přidala jsem pod maso cibuli a česnek a byla to lahoda :-p Posílám bod i foto :-8

Dnes jsem takto pekla bůček k obědu,přidala jsem akorát česnek a moc jsme si pochutnali:yes:

dekuji,skvele,nevedela jsem si rady.ale je vyborny,hlavne ten vypek :-K

Děkuji za recept, jsem začátečník, a moc se mi hodil;-)

vypada to super:yes::yes::yes: ja mam asi blbou troubu:-D:-D:-D nikdy nemam takovou krasnou barvičku:-(;-(;-(:-(

Pečený bůček je dobrý, když ho pořádně počesnekujeme rozmačkaným česnekem. V půlce pečení přidávám i nakrájenou cibuli. Štáva získá lepší chuť.:-p A kůži nařezávám až v půlce pečení. Když bůček otočím, tak až tehdy kůži naříznu na čtverečky. A nevím proč se někdo čertí na Evu. Napsala jenom svůj názor, jak to vidí a cítí ona.

Myslim, ze je dobre, ze tady tenhle receptik je. Vzpominam si, ze kdyz jsem poprve pekla bucek, tak jsem vubec netusila jak na to. Nikdy jsem to nejedla (nesnasim to bile "trepave"), tak jsem nevedela, jake koreni pridat, jak to spravne pect, atd. Tak jsem cela nestastna volala mamce, at mi poradi. Ta se mi smala, ze na tom nic neni. Ted se smeju i ja, ale verim, ze zacatecnicim to urcite hodne pomuze. Takze Tejajo:yes:

Recept je vynikající a patří do základu každé pořádné kuchyně. Že se tu do teď nevyskytoval je ale přehlédnutí ostatních kuchařů (včetně mě,)kteří jej sem mohli už dávno dát. Nechápu k čemu tedy nicneříkající debata (že by závist, že někdo byl rychlejší?) k takové dobrotě jako je dokřupava upečený "odporně" dobrý bůček ;-):yes:

Pani Evička, na vašu zlobu voči mne nebudem reagovať. Pretože u nás sa vraví : Kto chce psa biť, palicu si nájde. Ak máte nejaký problém, vystúpte z anonymity. ;-)

Tejaja:-)taky dělám(manžel ho miluje:-p:-p),jen přidáváme na osminky krájenou cibuli a na plátky česnek.Všeho dosti a přesto přiměřeně;-).A ten výpek pak:-*:-p.No mňamka.
Evo.I "jen" upečené maso je recept!A jestli ho sem dala Tejaja:-) nebo někdo jiný,to na tom nic neubírá.A nějak jsem si nevšimla že by se Tejaja:-)pasovala do role jakéhosi pánaboha.Recepty má fajn a tak nevidím důvod k rýpání.Jestli máš proti Terezce nějaké osobní připomínky, zajdi na pokec a můžeme to řešit tam;-).

Ano pane Václave, nikdo se kuchařem nerodí.Ale p. tejaja, která každému radí jak tady, tak hlavně na receptech.cz by mohla dávat recepty na jiné úrovni že?
Ona ale nikdy nepřijme kritiku. Pasovala se do role kuchařského pánaboha a některé kuchařky, aby jí udělaly radost jí dávají body i za blbosti.:no::-((

Evo/neregistrovaná/. To už tady bylo několikrát. Debata co je a co není recept. Možná,-snad ? Ale když otevřeš téměř jakoukoliv kuchařku tak tam najdeš "OBSAH receptů". Schválně jsem sáhnul za sebe a vzal prvou kuchařku do ruky "MODERNÍ POMAZÁNKY pro každou příležitost", otevřel a čtu : Ve studené kuchyni zaujímají pomazánky jedno znejpřednějších míst ...... ble ble ble ...Seznáíme vás s mnoha recepty výroby až po úpravu. Čtu dál: RECEPTY na OCHUCENÉ MÁSLO. 1 recept. Sardelové máslo: Máslo smícháme se sardelovou pastou. 2 recept. Hořčicové máslo: máslo smícháme s hořčicí. 3 recept. Rokforové máslo: máslo smícháme s rokforem ( můžeme nahradit Nivou) atd. Tak bych mohl pokračovat dál a nebo vzít jinou kuchařku. Všude jsou recepty složité( které málokdo v běžné domácnosti vaří) a méně složité, nebo naprosto prosté. Třeba vaření , nebo smažení vajíček apod. Někdy nám tady nejde ani tak o recept jako originální a ne vždy vyjímečnej (i když ho rádi taky přijmeme), ale někdy o pouhé připomenutí. A možná pro úplně začínající kuchaře/ky prospěšné kteří i takový jednoduchý recept rádi přivítají. Je třeba vidět, že nikdo se kuchařem nenarodil a vše se musí učit, jako třeba plavat, bruslit, nebo jezdit autem. Od jednoduchého k složitějšímu, až třeba z něj bde MISTR nad MISTRY.Václav

Je to prostě upečené maso, nic jiného. To není žádný recept. :-((:no:

Vašku, to si napísal veľmi krásne, niet k tomu čo dodať:yes::-D:-D

Tak Terezko. ŽENA DOSTALA TAKOVOU KRÁSNOU ŠPIC BŮČKU. Tak na nadívání jako kapsu. Ale byla opravdu veliká až moc pro nás dva, tak jsem ji o polovic zkrátil. ŠPIC NA NADITÍ a druhý kus upekli tak jako ty. V chladničce byla od neděle a včera nastudeno. Nejdřív namazat chlebík z DP stydlím výpekem a k tomu z prkýnka STUDĚNÝ BŮČEK s čerstvo modrou cibulí(škoda že u nás nemají bílou jako v Itálii),kyselou okurkou, pěkně připepřit (a chilli), aby jsme si na tu dobrotu vzpoměli i druhý den na WC. Prima. +bodík

Jéééžiš, proč já to mám tak ráda a neměla bych?:yes:

Tématické fráze:
pečený bůček, vepřový bůček, vepřový bůček recepty, buček pečený, pečený buček top recept, recept na peceny bucek, správné pečení bůčku, pomalu peceny bucek, pečeny buček recept, jak správně upéct bůček, jak upect bucek, bůček, peceni bucku, recepty z vepřového bůčku, pečený vepřový bok, pečení vepřového bůčku, buček recept, vepřovy buček recept, recepty pečeny buček, recept na veprovy bucek

Suroviny:
bůček vepřový, kmín celý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu