Cuketový prešovský prívarok
S létem přichází ruku v ruce i sezona cuket. Pokud už vám dochází nápady, co z cukety připravit, vyzkoušejte pokrm pocházející ze slovenské kuchyně, prívarok. Sladkokyselý prívarok se hodí jako příloha k masu, vejcím, nebo ho můžeme konzumovat samotný.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 918 kJ / 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,58 g |
Tuky | 55,37 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 31,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept jsem trochu poupravil, ale je převzatý z kuchařky paní Štěpánkové a navíc ona dostala ten recept od paní Potočkové z Prešova. Upravil jsem si ho podle toho, jak to máme rádi. Může se s bramborem, chlebem, jen tak, ale i s masem různým je hodně jedlý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2022 12:53
tejaja (moderátorka): dělala jsem dnes z cukety (jen jsem dala ještě trochu česneku) + vařené brambory k tomu a bylo to výborné - dříve byly tykve, dýně, dnes jsou cukety - to není důvod se o tom hádat - podobně jako prívarok dělám i polévky (bramborovou, fazolovou, fazolkovou a zkoušela jsem i cuketovou) - důležité je, aby to chutnalo
15. 8. 2019 21:47
Wikki: Moc děkuji, u nás je hodně oblíbený a tak jsem rád, že chutná. Krásný večer.
15. 8. 2019 19:54
Výborný, všem doma chutnal.
28. 7. 2014 21:21
klukodvody: O nič mi preboha neide Len som si dovolila dať radu.
28. 7. 2014 21:19
Tak opravdu nevím oč Vám tejaja jde.Pokud vím,tak jsem psal,že recept je převzatý od staré paní učitelky tam někde od Vás a psala jste,že jste jí snad i znala.Recept jsem neupravoval a nevadilo to teď zpochybňujete cuketu.Přečtěte si prosím poznámku.Moje úprava tam spočívá pouze v množství surovin.
Jsou věci,kvůli kterým už na TOPky nechodím.
Jsou věci,kvůli kterým už na TOPky nechodím.
28. 7. 2014 20:13
Suzynka: babička robila určite z tekvice, nie cukety, tá sa kedysi nepestovala ani nepredávala. Ale ten kôpor sa tam hodí báječne, inak to nie je tekvicový prívarok. Doporučujem skutočne tekvicu, nie cuketu, tá je príliš vodnatá, naproti tomu tekvicové "rezance" istanú pekne pevné, také, aké majú byť. http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...
28. 7. 2014 20:06
Dělávala mi ho babička, té už se bohužel na recept nezeptám... Ale je super, jen ten kopr se mi k tomu nehodí, přijde mi, že zbytečně zabije tu chuť. K tomu pěkně ztracený vejce, mňam! Za recept díky!!
27. 11. 2010 00:40
Tak to bylo tedy žrádilko!!!Mňamka já jsem si dala do nosu,opravdu bomba.Snědla jsem to skoro sama.Krásně to vonělo koprem.Jen je škoda ,že už to byla naše poslední cuketa za zahrady a na další si musím počkat do příštího roku.
5. 9. 2010 14:49
dakujem, moja zachrana :)))
7. 8. 2010 20:54
Tak jsem dnes vyzkoušela,je to velká dobrota.Cuketu jsem nastrouhala na hrubém struhadle a dali jsme si to s vajíčkem.Bodík pro tebe
13. 8. 2009 19:32
Krásné cukety! Hned bych si taky dala i s tou masovou přílohou. jinak
13. 8. 2009 17:48
jasné, jasné, je to tak, ospravedlňujem sa , akosi mi to ušlo
13. 8. 2009 17:45
tejaja prosím bylo mně řečeno,že si tu všichni tykáte ,tak to dělám taky a beru to.
13. 8. 2009 17:43
Pán Josef, ja neviem, či je to tá moja pani Potočková len ja poznám tú jednu
13. 8. 2009 17:28
Asi jsi mně špatně rozumněla.Je to paráda,že v knížce české herečky Jany Štěpánkové je tvoje učitelka ze ZDŠ.Proč by tedy neměl být ten recept přesný.To je přece jasné,jen jsem se honem díval a porovnával.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 13 minutami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 1 hodinou
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 3 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 3 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 4 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Při velké úrodě přemýšlíme, co s množstvím cuket. Je několik možností, jak je dlouhodobě uchovat
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Další recepty
Tématické fráze: cuketový prívarok privarok z cukety čabajkové koření prívarok cuketovy privarok recept cukinovy privarok tekvicový přívarok cuketový prývarok tykvový přívarek bramborovy privarok babicovy dobroty 5.9. cukínový nákyp čabajková směs recept cuketovy privarok bramborovy privarek cuketovi privarek cuketovy¨¨privarek přívarek z dýně privarek z cukety cuketovyprivarok
Suroviny: cuketa, cibule, smetana zakysaná, kopr, kopr, cukr, sůl, olej, voda
Cuketový prešovský prívarok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BLvN
35 názorů