Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový džus

Domácí broskvový džus je osvěžující nápoj plný letní sladkosti a jemné ovocné chuti. Vyrobený z čerstvých, šťavnatých broskví, potěší nejen v horkých dnech, ale kdykoliv si chcete připomenout chuť léta. Ideální na snídani nebo ke svačině.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 137 kJ /
1 228 kcal
Bílkoviny7,20 g
Tuky2,29 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy288,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Broskve odpeckujeme, jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, "bubáka" a prohlubeň kolem stopky. Slupku ponecháme. Krok 2: Takhle očištěné, navážené ovoce rozvaříme v menším množství vody, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Krok 3: Protlak odměříme, rozpustíme v něm cukr a kyselinu a ve sklenicích ho zavaříme. Krok 4: Ředíme vodou až před konzumací. Na 7 dl zavařeného džusu přidáme asi 1,5 l vody.

TIP: Jak využít broskve v kuchyni - rady a tipy

Zveřejněno 14. 8. 2009

Poznámka autorky cathleen

V džusu je vlastně rozmixované celé ovoce a poměrně málo cukru...jeho pitím do sebe dostaneme nejen ovoce (a do střev tolik potřebnou vlákninu), ale dodržujeme tím i pitný režim.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový džus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l50r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový džus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l50r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tak dnes vyzkoušeno, teda bez jablíčkek,pouze broskve. BEz zavařování, vychlazené rovnou na stůl. Výborný!!! Takže hned jak dozrají další broskvičky, přesně vím co s nimi.
Jen teda dotaz: zavařovat 20min 80°C?
Děkuji a posílám zasloužený bod

Ternetka: omlouvám se za pozdní odpověď, komentář jsem přehlédla. Ano, malé sklenice 20 minut, velké 25-30 minut.
I my už tento džus děláme jen z broskví, je takový...jemnější :-8

Jé tohle mi uniklo a já mám ve špajzu broskve a jablíčka čeakjící přímo na tenhle recept :-p:-p;-);-):yes::yes:

Džus je přímo výbornej :yes:

Koukám na toto v náhodných receptech a už jen čekám na léto.:-p:yes:

krááááása:yes::-):-)

Tématické fráze:
broskvový juice, zavařené broskve, džus, broskvová šťáva, broskový džus, jak zavařit broskve, recept na domácí džus, zavaření broskví, domácí džus, výroba broskvového džusu, stava z broskvi, broskvové recepty, džusy recepty, broskvovydzus, broskvový juice domácí, broskvovy protlak, džus recept, džus recepty, zavařené broskve recept, broskvovy jujce

Suroviny:
broskve, jablko, cukr, kyselina citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu