Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí se zeleninkou a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 021 kJ /
722 kcal
Bílkoviny137,24 g
Tuky8,43 g
Vláknina11,32 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 302 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy21,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a na horkém oleji opečeme. Krok 2: Pak přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, kterou necháme taky opéct, přikryjeme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě do doby, než se skoro vydusí a teď teprve zalijeme vývarem, promícháme a dusíme dál. Krok 3: Když maso začíná měknout, přidáme na hrubé kousky pokrájenou zeleninu - papriky, rajčata, cuketu, znovu zalijeme vývarem, osolíme a dusíme společně do změknutí masa. Krok 4: Nakonec zahustíme jíškou (olej+hladká mouka), nebo solamylem rozmíchaným v troše vody a ještě chvíli povaříme.

Zveřejněno 17. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Inspirovaly mě zeleninové guláše z Balkánských států s rajčatama a paprikama.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí se zeleninkou a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9n6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí se zeleninkou a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9n6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Bibinko to vypadá luxusně:-p:-*posílám ti bodíčka jako hrom:yes:

:-p:yes:

Ježkovo voči, máš na ní vliv, tak jí k tomu dotlač-její představy nemusí být všech:-D a může to být fakt dobré, kdo má rád kedlubny:-p u nás by se to chytilo

No, to jsi, jak pipre. ne že bych já tady dala něco, co mi nechutná, ale třeba se zas tak moc nepovede a řeknu si, někdo bude šikovnější. Ona má nafocené tak nádherné plněné kedlubny a nedá to tady, protože to prý není úplně podle jejich představ:-)):yes:

Jani, chutnalo to moc:-p a kdyby to nebylo dobrý, tak bych si to sem vůbec neopovážila dát;-)vždycky se tady dělím o ten recept, který stojí za to uvařit, právě proto, že je dobrej a mohli by si pochutnat všichni i když je pravda, že máme každý jiné chutě:-D

No, vypadá to jedle, Bibi a jak chutnalo vám?

Tématické fráze:
hovězí na zázvoru se zeleninou, hovězí vývar se zazvorem, když se nepovede roštěnky, hovezi se zazvorem, hovězi gulaš se zázvorem, hovězí vývar a zázvorem, hovězí se zeleninou a zázvorem, hovézí maso-recepz, recepz guláš, recepty se zázvorem, vepřové maso paprikama a rajčatama, beleni zubu solamylem, hovězí maso, maso ze zazvorem, "hovězí plecko", maso na zázvoru, maso na zazvoru recept

Suroviny:
maso hovězí, cibule, rajče, paprika, cuketa, kopr, zázvor, vývar hovězí, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu