Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné noky se švestkovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme všechny ingredience. Na sporák postavíme hrnec s lehce slanou vodou a přivedeme k varu. Krok 2: Na rozpáleném kastrolu s ghí a troškou olivového oleje osmažíme na tenká půlkolečka nakrájenou cibulku, po chvíli přihodíme nadrobno nakrájenou slaninu. Krok 3: Omytou kořenovou zeleninu nastrouháme na větších slzách a přidáme k cibuli. Položíme kousky masa, opečeme a necháme dusit. Krok 4: Švestkový kompot s minimem vody rozmixujeme a necháme protéci přes cedník do misky. Krok 5: Všechny suroviny na noky smícháme, mouku přisypáváme pomalu a stále mícháme, dokud není hmota ani řídká, ale ani tuhá. Krok 6: Lžící vykrajujeme malé nočky a pouštíme je do vroucí vody. Hotové jsou, až všechny vyplavou. Pak je vyjmeme. Krok 7: Do kastrolu přidáme zbylé suroviny na omáčku a ještě 10 minut necháme probublat. Přilijeme pro-
cezené švestky, necháme projít varem a vypneme.

TIP: Rozdělení a zpracování drůbeže

Zveřejněno 4. 1. 2023

Poznámka autorky janky3

Zdá se to složité a moc ingrediencí, ale když si to dobře zorganizujete a máte vše připravené, jde to od ruky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné noky se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkkrJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné noky se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkkrJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule červená, mrkev, petržel, celer, kompot švestkový, švestky sušené, povidla švestková, bujón hovězí, bujón zeleninový, slanina anglická, omáčka sojová, mandle, skořice, koření do perníku, ghee, olej olivový, pepř, tymián, vejce, mascarpone, sůl, tuk hera, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu