Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková z kuřete

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Yvetka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme obě zeleniny (mražená nebo nakrájená + halali), koření a podusíme. Krok 2: Vychladlou směs nalijeme do pekáče na maso, které jsme osolili a prošpikovali (není nutné)- necháme v lednici 1-2 dny uležet. Krok 3: Před přípravou maso podlijeme, dáme do trouby a pomalu pečeme alespoň 1,5 hod. Krok 4: Hotové maso vyndáme, odstraníme koření. Krok 5: Zeleninu rozmixujeme nebo přepasírujeme. Krok 6: Do omáčky přidáme šlehačky, které jsme rozmíchali s moukou a necháme krátce povařit. Je-li potřeba, zředíme mlékem.

TIP: Jak jednoduše stáhnout slanost z omáčky?

Zveřejněno 18. 8. 2009

Poznámka autorky Yvetka

Je to mňamka, vždycky se po ní jen zapráší. Žádné dochucování a s brusinkami je úžasná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z kuřete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQ23

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z kuřete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQ23

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Lenunka: To je pravda, když to budu dělat ještě někdy znovu, tak určitě z poloviční dávky Halali. Jinak jsem měla krásně hustou a jemnou omáčku, nebýt té kyselé chuti a možná že ta slanost tomu taky nepřidala. Propadák to nebyl. Mějte se. Alixe

Lenunka: bingo...v receptech uvádět PŘESNĚ suroviny....

Eja57: a tak pro příště určitě je...:-), jen dvě šlehačky na 4 kuřecí stehna jsou až dost, spíš bych dala tu malou sklenici Halali:-)

Alixe: jestli to bylo ještě navíc moc slané, tak pomůže jen další smetana, ta to všechno stáhne....
Pro Tebe už to není aktuální, ale kdyby někdo vařil a četl komentáře....

Eja57: asi jo, no, já jen píšu, co mě k tomu ještě napadá, čím by to mohlo být, a tohle tam není úplně jasně napsáno:-)

Lenunka: Lenu, bych tipla Halali i s nálevem a to fakt poštelovat....:-O

Alixe: mě ještě napadá, že autorka tu nepíše, zda Halali i s nálevem či ne, pokud by se tam dala směs bez nálevu, neměl by to být takový problém dochutit , možná proto je to kyselé, z nakládaného zelí se taky často slévá nálev, než se někam přidá:-)

Alixe: tak aspoň že to nebyl úplný propadák:-K

Měli jsme to dneska, a ten brusinkový kompot jsme k tomu také měli. Je to o něco lepší, jak jsem to přisladila, ale možná, že to bylo trochu slanější než mělo, proto ty výrazné chutě.

Alixe: přerazit nálev Halali je dost obtížné, ještě bych možná zkusila - nemáš brusinkový kompot? cmrndla bych tam trochu šťávy z kompotu, fakt trochu, osvěží to barvu a dosladí to trochu....

Alixe: kdy ji chceš podávat? zítra? ony se ty chutě odležením ještě trochu "poštelují" ( hezký termín Lenunky..)

Děkuji, už je to přislazené, ale stále kyselejší. To je asi podle vkusu, jak kdo má rád.

Alixe: jestli jsi tam dala Halali i s nálevem, tak určitě 2 lžíce...a ochutnej

Děkuji za Vaše rady, zkusím to dosladit. Stačí tak 2 lžíce necelé, ne?

Alixe: a nebo normálně cukrem:-), já když dochucuji svíčkovou, tak to taky ladím, trošku okyselit, malinko přisladit, dosolit, dokud to není vyvážené:-), pokud člověk použije čerstvou mrkev ze zahrádky, která je sama o sobě sladká, tak to nebývá potřeba, navíc ta šlehačka to taky trochu doladí, ale u těch mražených směsí a plus ještě Halali se to musí holt poštelovat ;-):-D:-K

Alixe: Pokud je kyselejsi, dochutte ji karamelem;-) (v kastrulku rozpustte cukr do svetlounce hnede barvy, pomalu a nepripalit, zhorkl by).

Dobré odpoledne, děkuji, pochopila jsem to. Dnes jsem tuto svíčkovou uvařila, ale mám to kyselejší. Ta sklenice zeleninová- Halali je 630g. Není toho moc?

Alixe: dej všechno naložené do pekáče a podlij vodou asi jako kdybys pekla kuře, neutop to...v průběhu pečení ev. znovu podlévat...hlídat....

Dobrý den, chtěla bych si udělat vaši svíčkovou z kuřete, ale není mi jasné, jak píšete maso před přípravou podlijeme? To myslíte podlít a pak zalít tou směsí zeleniny a koření? A kolik té vody, asi jako když peču normálně kuře, ne ? Děkuji za vaše rady. Alixe

Na kolik prosim pect a kolik pridat vody?:-K

Jiřina:;-):-K

mika59:svíčková vypadá úžasně:yes::-K

Dnes jsem dělala,smetanu jsem dala na půl se zakysanou,skvělé dala jsem foto :-p

savlinka: Jani, tak by to mělo asi vypadat dle receptu :yes::-D, dobré to asi bude, že:-?:-))

TAK jsem také dnes dělala...měla jsem kuřecí stehna a ty jsem vykostila;-)přidávám fotečku;-)

Výborná !! Už nikdy ne jinak !;-)

ahoh Yvet dnes jsem dělala poprvé svíčkovou podle tvého receptu a byla opravdu výborná :yes: akorát jako masíko jsem použila králíka :-)) bodík už je tam ;-)

použila jsem králíčí maso a oravdu skvělé:-p

Výborná, díky za recept

ja misto slehacky davam smetanu laihg neni totiz tak tezka;-)

Už mně tečou sliny!!!

Dáme,bodík :yes:

vypadá dobře:-p:yes:, svíčkovou z kuřete jsem nikdy nevařila a ani nikde neochutnala, ukládám a ze zvědavosti vyzkouším:-)

Takovou svíčkovou dělám občas také a také se po ní zapráší:-) Bodík:yes:

Tématické fráze:
svíčková, kuře jako svíčková, svíčková z kuřecích stehen, svíčková z kuřete v troubě, kuře na smetaně ala svíčková, svíčková z kureciho masa, svičková s kuřecim masem, svičkova kuřeci stehna, kureci svickova omacka, svíčková na smetaně z kuřecího masa, kuřecí svíčková, svíčková omáčka z kuřete, svíčková recept z kuřecího, svíčková omáčka s kuřecím masem, kuře na svičkovou, svičkova s kuřeciho masa, svíčková omáčka s kuřecím, svickova s kurecim, svickova na smetane s kureciho masa, svičkova recept

Suroviny:
stehno kuřecí, směs na svíčkovou, halali, bobkový list, koření nové koření, pepř, šlehačka, mouka hladká, máslo, cibule, špek

Přidat fotografie receptu