Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tagliatelle boscaiola

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LucyAsh LucyAsh

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 292 kJ /
2 699 kcal
Bílkoviny86,71 g
Tuky10,06 g
Vláknina57,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,25 g
Sůl8,00 g
Sacharidy545,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: HLAVNĚ NESPĚCHAT! Dodržovat dobu vaření, i když se vám zdá, že se pod pokličkou tak dlouho nic nemůže dít! Krok 2: Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky (i nožičky), cibuli a česnek na mírném ohni opékáme na olivovém oleji na pánvi cca 7 minut za občasného míchání, přidáme rajčata a žampiony, zamícháme, směs přivedeme k varu a potom na mírném ohni pozvolna vaříme pod pokličkou cca čtvrt hodiny. Krok 3: Zatímco se dělá omáčka, připravíme těstoviny. Krok 4: Ke konci vaření do omáčky vmícháme petržel, bazalku (oregáno, ...), sůl a pepř a dozdobíme lístkem bazalky (petrželky, ...), podávat můžeme promíchané i nepromíchané (jako na obrázku).

Zveřejněno 20. 8. 2009

Poznámka autorky LucyAsh

Fotografie je pouze ilustrační, byl to dnešní oběd volně inspirovaný receptem výše. Použila jsem sušené bylinky a žampiony z konzervy. Při použití čerstvých surovin vypadá trochu jinak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle boscaiola

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/860o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle boscaiola

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/860o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Překvapivě výborný :yes:

Vážená autorko pokrmu Tagliatelle boscaiola,
je to určitě dobré, ale kde je boscaiola?

Boscaiola jsou speciálně připravené houby.
Pokud by jste chtěla vědět jak se připravují tak mě napište.

A cibule s česnekem se nechá jen zapěnit tak asi 1min.

Pak bude mít pokrm zcela jinou chuť.

:-)

suzanna: asi se slečna inspiruje stejnou kuchařkou... neřikám, že jsem je vymyslela... jenom je mam takhle vyzkoušený a vim, že jsou geniální a lepší jsem zatim neměla... takže ano, jsi urejpaná...

Vim, ze to nepatri k tomuhle receptu, ale kdyz uz jsi tu bolonskou omacku zminila, tak mi to nedalo.

LucyAsh, nechci byt urypana, ale koukala jsem na ty tvoje bolonske spagety a jsou naprsto stejne (ingredience do pismene a postup sem tam zmenene slovicko) jako http://www.toprecepty.cz/recept/595-bolonske-spage..., ktere jsou tady asi o rok a pul drive nez ty tvoje.... :-//

Moc hezké, ikdyž těstoviny moc nemusíme, tohle bych prubla:-p:yes:

Italské omáčky k těstovinám mám strašně ráda a tuto určitě vyzkouším také. Vypadá to hezky a lákavě :-*Bodík:yes:

Jj, dávám obojí najednou... Chce to hodně stáhnout teplotu. Hezky to obojí změkne a přitom cibule nezesklovatí.

Přesně tak. Tady není moc co vařit, tak stačí i ta čtvrthodinka, nicméně ta boloňská, co tu mam, ta chce hodně času. Čim víc, tim líp.

Jo a ještě jedno to hlavně nespěchat je moc dobré.:-DOmáčka na dobré špagety se v Italii vaří i několik hodin.Opravdu to chce čas.Tolik tomu nedávám ale 2 hodinky určitě.:-D:-))

Tagliatelle jsou krásně oddělené:yes:,suroviny příjemné,určitě z čerstvých surovin ještě lepší,:-D:-Dale vůbec to nevypadá špatně.:-D:-DJen dotaz na ten česnek.Ten dáváš hned s cibulí?I když píšeš pomalu opékat,na plátky česneku mně to přijde moc dlouho.Není moc přepálený?Jinak pěkné a dám ti bodíček:-D:-D:-D

Tématické fráze:
tagliatelle se žampiony, špagety boscaiola, co jsou tagliatelle, těstoviny tagliatelle, polreichovy recepty, togliatelle, špagety tagliatelle, těstoviny se žampiony, togliatele, tagliattele, těstoviny boscaiola, taliatele, tagliatelle s žampiony, tagiatele, tagliatelle těstoviny, domaci tagliatelle, italské tagliatele, tagliattelle, domácí tagliatele, boscaola

Suroviny:
tagliatelle, žampióny, cibule, česnek, rajče sterilované, petrželka, bazalka čerstvá, koření oregáno, olej olivový, sůl, pepř, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu