Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný králičí hřbet pečený s bůčkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 100 min bez doby marinování masa

115 min (15 min příprava + 100 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 019 kJ /
721 kcal
Bílkoviny5,36 g
Tuky67,26 g
Vláknina8,37 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,50 g
Sacharidy21,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí hřbet podél páteře vykostíme, odblaníme a prošpikujeme proužky vychlazeného špeku. Krok 2: Do masa vmasírujeme sůl, pepř a utřený česnek. Poté vložíme do uzavíratelné misky, promícháme s marinádou a proložíme nakrájenou cibulí. Uzavřené necháme marinovat přes noc nebo i 24 hodin. Krok 3: Na pekáči obložíme hřbet bůčkem a pomalu pečeme v troubě předehřáté na 170 °C na spodní a horní ohřev cca 100-120 minut. Podle potřeby podléváme vepřovým vývarem nebo vývarem z kostí. Krok 4: Upečený hřbet podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo bramborem a salátem podle chuti.

Zveřejněno 9. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný králičí hřbet pečený s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9gYW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný králičí hřbet pečený s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9gYW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

RubyRom::-) moc děkuji, jsem ráda, že jsem dostala toho jednoho, před 40 roky jsme ještě měli vlastní ale teď bydlíme v paneláku :-D

Skvělé Maruško, králíka se nikdy nepřejím.:yes:

Skvělé Maruško, králíka se nikdy nepřejím.:yes:

Suroviny:
hřbet králičí, špek, sůl, pepř mletý, česnek, cibule, bůček vepřový, olej, kečup sladký, hořčice plnotučná, koření paprika maďarská, chilli

Přidat fotografie receptu