Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto ze slepice

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Yvetka

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Slepici dáme vařit (cca 2 hodiny), aby byla měkká. Kdo má papiňák doba se zkrátí (já se ho bojím). Krok 2: Očistíme mrkev, petržel a dáme vařit, pak nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme uvařenou rýži, kukuřici a hrášek z konzervy, zesklovatělou cibuli, obrané a nakrájené maso ze slepice, zalejeme trochou vývaru, osolíme a opepříme. Můžeme posypat strouhaným sýrem. Ze zbytku vývaru uděláme polévku.

Zveřejněno 23. 8. 2009

Poznámka autorky Yvetka

Množství rýže a zeleniny přizpůsobíme chuti a počtu strávníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto ze slepice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrk4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto ze slepice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrk4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

jar.toman 28. 1. 2016 10:22
Můj recept : na sádle osmahnu cibulku, přidám drcený kmín, trochu česneku. Na tento základ poskládám kousky drůbežího masa i s kostmi, srdce, játra, žaludek,osolím, lehce osmahnu po obou stranách, zaliju vařící vodou a pomalu vařím do změknutí. Pak maso vyndám na mísu, nechám vychladnout. Mezi tím doplním vývar vodou, přidám kostku zeleninového masoxu, a dám do něj vařit rýži. To je nejnáročnější část operace, jednak aby se rýže nepřipálila a hlavně aby vsákla veškerou tekutinu. Nakrájím maso na drobné kousky, a vmíchám do rýže. Pak už jen případně přisolím a připepřím. Nechám prohřát a podávám s kyselou okurkou nebo s nějakých zeleninovým salátem. Kosti spořádá náš pes a na rizotu si pochutná celá rodina.:-p

Jiří Michalec 29. 12. 2013 09:32
recept moc dobrý, já to jen dávám ještě smíchané rizoto na 10 minut do předehřáté trouby, vypeče se vývar když ho tam dáte mnoho a dokonale se promísí chutě... :yes:

Moc dobré:-p:yes:+2

Tématické fráze:
recepty z vařené slepice, slepice recepty, slepice v rýži, recepty co ze slepice, vařená slepice recepty, vařená slepice, rizeto ze slepice, jak dlouho vařit slepici, ryzoto ze slepice, slepici ryzoto, vařená slepice recept, recepty ze slepice, slepice recept, slepice s rýží, vaření slepice, rizoto v papiňáku, rizoto recept, jak dlouho vařit slepici v papinaku, jak dlouho se vaří slepice, vařené rizoto

Suroviny:
slepice, rýže, mrkev, petržel, hrášek, kukuřice, cibule, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu