Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na černo a hrnkové knedlíky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 972 kJ /
2 383 kcal
Bílkoviny66,17 g
Tuky100,04 g
Vláknina22,28 g
Cholesterol 596 mg
Sodík 5,30 g
Sůl13,08 g
Sacharidy294,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do menší nádoby vhodné do trouby. Krok 2: Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Přilijeme vývar a za občasného obrácení a přelévání vývarem pečeme přikryté poklicí doměkka. Krok 3: Měkkého králíka vyjmeme. Z výpeku vyjmeme bobkový list a seškrábneme vše připečené. Vše rozmixujeme dohladka, přendáme do kastrůlku a přidáme povidla. Provaříme a dochutíme citronovou šťávou. Krok 4: Z králičích hřbetů vyloupneme maso a podáváme s omáčkou a hrnkovým knedlíkem. Krok 5: Knedlíky:
Do mísy prosijeme mouku a smícháme se solí. Přidáme nakrájené rohlíky, žloutky a mléko. Promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 6: 4 hrnky dobře vytřeme olejem a naplníme těstem. Plníme trochu pod okraj, těsto nabude. Krok 7: Vložíme do hrnce, přilijeme vodu do poloviny oušek a vaříme pod poličkou 30 minut. Ostrým nožem pak knedlíky opatrně uvolníme a vyklopíme.

Jak uvařit hrnkové knedlíky

Zveřejněno 17. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na černo a hrnkové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR2rW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na černo a hrnkové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR2rW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Marie Svarcova: ano, já do omáčky na černo také dávám rozinky a perník.<3 Mám ve svých receptech podobný recept na vepřové jazyky. Recept mám od své maminky, dělávala na tento způsob zaječí předek, ale jak často asi získáte zajíce?8-( Tak začala takto dělat ty jazyky.:-K

Ivana Ch: Ano, původně tam patří. :-K

Marie Svarcova: ano rozinky , ořechy a :-Ksušené švestky. Jenže naše vnoučata to nechtějí, takže toto je taková ošizená verze, ale i tak výborná a děti se olizovaly. :-K

Marie Svarcova: Já ještě dávám sušené švestky, né moc

:-)<3:yes::yes: moc se mi to líbí, až zase dostanu králíka tak udělám <3 musím najít recept po babičce ale myslím, že tam dávala rozinky a mandle a nakonec zahustila perníkem, měla jsem to moc ráda a děda k té omáce jedl vánočku :-K

Suroviny:
králík, slanina, sůl, mrkev, petržel, bulva celerová, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, vývar masový, sádlo, povidla švestková, šťáva citronová, mouka polohrubá, mléko, sůl, rohlík, vejce, olej

Přidat fotografie receptu