Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 927 kJ / 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,27 g |
Tuky | 21,57 g |
Vláknina | 39,97 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 397 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 76,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenát přebereme, důkladně ho propereme a nahrubo nasekáme. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku a zbytek květu. Hrášek a mrkev omyjeme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostky. Očistěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Bylinky opereme, osušíme a jemně nakrájíme.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a osmažíme při mírné teplotě do sklovita. Přidáme připravenou zeleninu a asi polovinu bylinek. Za stálého míchaní smažíme při mírné teplotě asi 3 minuty.
Krok 3: Vše zaprášíme moukou a lehce osmahneme, stále mícháme. Pak přilejeme vývar a přivedeme jej k varu. Polévku přikryjeme poklicí a při mírné teplotě povaříme asi 5 minut, až je hrášek měkký.
Krok 4: Do polévky přidáme smetanu, dobře zamícháme a ochutíme solí a pepřem. Nakonec posypeme zbylými bylinkami a podáváme.
Zveřejněno 20. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelená levná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOmR5
Moje poznámka
Zelená levná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOmR5
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 16 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 7 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 11 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 12 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 13 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 14 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 14 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 14 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 14 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 14 hodinami
Suroviny:
špenát,
cuketa,
hrášek,
mrkev,
cibule,
bylinky,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
smetana,
sůl,
pepř
Komentáře