Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice na zelenině z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 250 min

270 min (20 min příprava + 250 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 884 kJ /
3 079 kcal
Bílkoviny287,41 g
Tuky141,24 g
Vláknina80,50 g
Cholesterol 629 mg
Sodík 2,16 g
Sůl6,30 g
Sacharidy133,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme na nakrájíme na cca 2 cm silné plátky. Po obou stranách osolíme a opepříme. Krok 2: Očištěné brambory nakrájíme na kostičky a řapíky nadrobno. Krok 3: Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme. Cibuli nadrobno a česnek na tenké plátky. Obojí dáme do kastrolu na rozehřáté sádlo, osmažíme do zlatavé barvy a přemístíme do keramické nádoby pomalého hrnce (do PH). Krok 4: Dále přidáme brambory, řapíky, worcester a vodu. Malinko osolíme, opepříme a promícháme. Položíme plátky masa a zakryjeme poklicí. Krok 5: Program nastavíme na High a vaříme 4 hodiny. Půl hodiny před koncem poklici podložíme vařečkou, aby maso malinko chytlo barvu a dovaříme. Krok 6: Poté plátky masa vyndáme a uchováme v teple. Do horké šťávy dáme na kostičky nakrájené máslo (pro zjemnění) a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 7: Podle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s rýží. Hodí se i těstoviny nebo knedlík.

TIP: Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 20. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice na zelenině z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD6Wk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice na zelenině z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD6Wk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, sádlo, brambory, celer, omáčka worcesterová, voda, máslo, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu