Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 693 kJ / 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,20 g |
Tuky | 62,08 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 66,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka seřízneme a vydlabeme. Odstraníme jádřince a vydlabaný vnitřek jablek dáme do kastrůlku.
Krok 2: Přidáme trochu cukru a zalijeme vodou, asi tak 20 ml. Přidáme citronovou šťávu a podusíme.
Krok 3: Rozmixujeme dohladka a necháme vychladnout.
Krok 4: Do vychladlé směsi přidáme smetanu a vše společně ušleháme.
Krok 5: Takto připravenou pěnou naplníme jablka a podáváme vychlazená.
Krok 6: Pěna se skvěle hodí k lívancům a palačinkám. Ale i samotná, nebo ke sladkému pečivu chutná skvěle.
Zveřejněno 24. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpmkr
Moje poznámka
Jablečná pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpmkr
Nejnovější recepty
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 4 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 8 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 13 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 1 hodinou
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 2 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 5 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 6 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 6 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 6 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 8 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 8 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 8 hodinami
Suroviny:
jablko,
cukr,
voda,
skořice celá,
šťáva citronová,
smetana ke šlehání
Komentáře