Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Demi glace v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama-mia Mama-mia

Náročný

Doba přípravy 900 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 840 min

900 min (60 min příprava + 840 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 porcí

30porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oháňku necháme u řezníka nasekat na špalíky (cca 5 ks). Očištěné kosti a oháňku naskládáme do pekáčku s 3 lžícemi olivového oleje. Přidáme neoloupané stroužky česneku a cibuli i se slupkou nakrájenou na měsíčky. Pečeme v troubě při 200 °C cca 30 minut. Občas kosti obrátíme, aby bylo vše opečené ze všech stran do hněda. Krok 2: Do pomalého hrnce nakrájíme veškerou zeleninu a pokud máme hrnec s programem "SMAŽENÍ" zarestujeme na lžíci másla asi 15 minut. Přidáme protlak a podlijeme vínem. Poté vložíme kosti z pekáčku i s výpekem. Krok 3: Přidáme všechno koření, lze i osolit. Já nesolím, vím, že mám Demi glase neslaný a solím až výsledný produkt. Podlijeme vodou asi do 3/4 surovin, tak aby nebylo úplně ponořené.
Zapneme na stupeň LOW na 14 hodin. Nemusíme hlídat, ideální je táhnout přes noc. Krok 4: Hotový vývar přecedíme do rendlíku, zeleninu vymačkáme přes hustý cedník nebo vyždímáme přes plátýnko. Krok 5: Pak redukujeme varem asi na polovinu. Krok 6: Demi glace necháme vychladit a naplníme silikonovou formu, např. na ledové kostky nebo pralinky. Necháme zamrazit. Krok 7: Zmrzlé porce přendáme do vzduchotěsné krabičky a odebíráme podle potřeby.

Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 27. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Demi glace v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/736Gw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Demi glace v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/736Gw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji, já též, hovězí, kuřecí i zeleninový bujón. Masox a spol.uz nekupuji :-)

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí provedení, zamrazuji tak zredukované vývary a jsou vždy k dispozici :-K

Suroviny:
kost telecí, oháňka hovězí, olej olivový, mrkev, petržel, cibule, bulva celerová, pórek, česnek, máslo, tymián, koření nové koření, pepř, bobkový list, protlak rajčatový, víno červené suché

Přidat fotografie receptu