Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Demi glace v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama-mia Mama-mia

Náročný

Doba přípravy 900 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 840 min

900 min (60 min příprava + 840 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 porcí

30porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oháňku necháme u řezníka nasekat na špalíky (cca 5 ks). Očištěné kosti a oháňku naskládáme do pekáčku s 3 lžícemi olivového oleje. Přidáme neoloupané stroužky česneku a cibuli i se slupkou nakrájenou na měsíčky. Pečeme v troubě při 200 °C cca 30 minut. Občas kosti obrátíme, aby bylo vše opečené ze všech stran do hněda. Krok 2: Do pomalého hrnce nakrájíme veškerou zeleninu a pokud máme hrnec s programem "SMAŽENÍ" zarestujeme na lžíci másla asi 15 minut. Přidáme protlak a podlijeme vínem. Poté vložíme kosti z pekáčku i s výpekem. Krok 3: Přidáme všechno koření, lze i osolit. Já nesolím, vím, že mám Demi glase neslaný a solím až výsledný produkt. Podlijeme vodou asi do 3/4 surovin, tak aby nebylo úplně ponořené.
Zapneme na stupeň LOW na 14 hodin. Nemusíme hlídat, ideální je táhnout přes noc. Krok 4: Hotový vývar přecedíme do rendlíku, zeleninu vymačkáme přes hustý cedník nebo vyždímáme přes plátýnko. Krok 5: Pak redukujeme varem asi na polovinu. Krok 6: Demi glace necháme vychladit a naplníme silikonovou formu, např. na ledové kostky nebo pralinky. Necháme zamrazit. Krok 7: Zmrzlé porce přendáme do vzduchotěsné krabičky a odebíráme podle potřeby.

Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 27. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Demi glace v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/736Gw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Demi glace v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/736Gw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji, já též, hovězí, kuřecí i zeleninový bujón. Masox a spol.uz nekupuji :-)

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí provedení, zamrazuji tak zredukované vývary a jsou vždy k dispozici :-K

Suroviny:
kost telecí, oháňka hovězí, olej olivový, mrkev, petržel, cibule, bulva celerová, pórek, česnek, máslo, tymián, koření nové koření, pepř, bobkový list, protlak rajčatový, víno červené suché

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu