Mušle na víně
Milujete mořské plody? Slávky jsou nízkokalorické a hodnotné jídlo, které je jednoduché, lahodné a rychle hotové. Překvapte své blízké výborným a originálním jídlem, které se třeba stane součástí vašeho jídelníčku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 215 kJ / 1 963 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,20 g |
Tuky | 130,28 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 3,73 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 52,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejeme olej. Zprvu jen restujeme šalotku tak 5 minut. V závěru přidáme plátky česneku, aby vše rozvoněl. Pozor, dlouhé restování způsobí, že česnek zhořkne.
Krok 2: Do orestované šalotky vložíme mušle.
Krok 3: Zalijeme bílým suchým vínem, přidáme nasekanou petrželku a vaříme na středním plameni 5 až 7 minut, zakryté.
Krok 4: POZOR! Mušle, které se při vaření neotevřely neservírujte, musí z kola ven! Ani se je nepokoušejte otvírat, prostě je vyhoďte.
Krok 5: Hotovo. Můžeme servírovat. Mušle přendáme do talíře a zalijeme omáčkou. Přílohou může být bageta nebo i smažené hranolky. Mušle si z talíře vyjmeme rukou, nabereme do její poloviny i omáčku. Při takovém servírování počítejte s miskou s vodou na stole a zásobou ubrousků.
Zveřejněno 29. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mušle na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxj33
Moje poznámka
Mušle na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxj33
Nejnovější recepty
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 17 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 18 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkové muffiny
tara23 před 25 minutami
Minutkové kuřecí nudličky
tara23 před 31 minutami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 53 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 1 hodinou
Kapustový prejt
magdalenka před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 15 hodinami
Suroviny:
slávky,
olej olivový,
cibule šalotka,
česnek,
petrželka,
víno bílé suché,
pepř,
sůl,
bageta
Komentáře