Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudingoš bez kynutí podle Markéty v troubě

Tento výborný závin s čokoládovým pudinkem zvaný "pudingoš" si rozhodně zamilujete tak, jako u nás doma. Závin připravíme bez kynutí a po upečení potřeme máslem s rumem, který dodá vůní. Poprášíme cukrem a máme hotovo.

Hodnocení receptu je 4,9 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 866 kJ /
4 987 kcal
Bílkoviny97,34 g
Tuky207,82 g
Vláknina30,84 g
Cholesterol 825 mg
Sodík 725 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy655,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Nejprve připravíme náplň, aby stihla vychladnout. V nepřilnavém rendlíku rozmícháme v mléce pudinkový prášek, kakao a cukr. Uvaříme za stálého míchání pudink. Krok 2: Odstavíme a důkladně vmícháme metličkou změklé máslo. Na povrch horkého pudinkového krému přitiskneme potravinovou folii a necháme na chladném místě řádně vystydnout. Po vychladnutí vyšleháme ručním šlehačem. Krok 3: Na přípravu těsta do mísy odvážíme cukr, zalijeme vlažným mlékem a nastrouháme droždí. Promícháme, přidáme mouku, vejce, špetku soli a změklé máslo. Rukou dobře vypracujeme nelepivé těsto, pokud máme robota či ruční šlehač s háky, usnadníme si práci. Zapneme troubu na 180 °C. Krok 4: Hotové těsto přendáme bez kynutí na lehce moukou poprášený vál a rozdělíme na 4 díly. Krok 5: Každý díl rozválíme na obdélník cca 30 x 20 cm, potřeme cca 3 lžícemi vychladlé náplně, necháme asi 1cm volný okraj a smotáme úzký závin. S těstem se velmi dobře pracuje. Krok 6: Každé dva prameny obtočíme navzájem. Oba zapletence přemístíme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhřáté troubě, (snížíme na 175 °C) cca 40 minut. Krok 7: Dozlatova upečené pudingoše vytáhneme z trouby, ihned potřeme rozpuštěným máslem se lžící rumu a necháme vychladnout. Vychladlé lehce poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme.

TIP: Tipy pro pečení moučníků

Zveřejněno 31. 1. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mi poslala kamarádka, trochu jsem ho upravila . Moučník všem moc chutnal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudingoš bez kynutí podle Markéty v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOm69

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudingoš bez kynutí podle Markéty v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOm69

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Veronika.Hrozna: :-)super - mám radost;-):-K Hezké ráno a dobrou chuť

Marie Svarcova: Jedna se už spapala, na zítřek ke kafíčku zbyla druhá. :-D

Veronika.Hrozna: :-) Fotka dobrá :yes: děkuji - a určitě i dobře chutnal :-K Hezký večer

zdenka.s: :-)nemohla , to je pudink = prášek a používá se bez vaření a tady potřebuješ ten uvařený:-K Hezký večer

MarieSvarcova: mohla bych dát místo pudinku Vanilmix ? ;-)

lecho: :-) děkuji za přidané pěkné fotečky :-K

Veronika.Hrozna: :-)děkuji za komentář a foto určitě pošli - není proč se stydět - ;-) Krásný zbytek dne

Já pekla dnes, moc chutná. Trošíčku my vytekla náplň...... Stydím se poslat fotku! Když to neva, tak pošlu? ;-(

Merylas (moderátorka): :-) Moc děkuji Maruško a přeji krásný den :-K

Hned jak jsem recept viděla, tak jsem si říkala, že stojí za vyzkoušení. :-* Dnes mám v plánu upéct něco jiného, ale ukládám k vyzkoušení. :-K

Naprosto dokonalé těsto. Sice, zas tak dobře se s ním nepracuje, ale výsledek stojí za to. Je to opravdu rychlovka, dělala jsem to večer na zkoušku a výborné. Neměla jsem ty správné ingredience, tak jsem naplnila mákem a luxus. Opravdu doporučuji i pro začátečníky v pečení. :yes: :yes: :yes: :-K. Jenom malá poznámka, dopište prosím, že se do toho dává i ta mouka, pro začátečníky určitě přínosné, když jsem četla návod na přípravu těsta, tak o mouce není řeč...:-)

lecho: lecho: :-)Moc děkuji za komentář, omlouvám se za opožděnou odpověď- :-K Přeji krásný den :yes: palec najdete po kliknutí na posledního smajlíka v řadě :-K

Moučník je jemný jako peříčko. Moooc dobrý. 😋 Doporučuji a dávám 1*😁.

Lucie1001: :-) moc děkuji za milý komentář a přeji krásný, pohodový večer:-K

Věděla jsem, ze to bude dobré, ale že až tak moc, to mě příjemně překvapilo. I rodině velmi chutnalo.

RubyRom: :-)Děkuji Romanko a přeji krásný večer :-K

Moc pěkné :yes:

magdalenka: :-D To ti také věřím, znám to :-K

Marie Svarcova: obyčajne mám úspech, sú to totiž kobylky...:-D

magdalenka: :-) Moc děkuji za komentář a věřím, že máš velký úspěch. Nám také moc chutnal a příště zkusím podle tvé rady , :-K Krásný zbytek dne

Pečiem dosť často, mám tu aj recept - veľmi podobný. A pretože je nás veľa, tak z 900 g múky. Niekedy dávam náplň čokoládovú aj vanilkovú, jeden pletenec je teda aj čokoládový aj vanilkový. Vždy má úspech.

zdenka.s: :-) Zdravím Zdeničko, děkuji za komentář:-* chtěla jsem to zkusit, abych vzala na návštěvu ke kávě -a fakt nebyl čas jít do obchodu pro pudink, doma všechny možné příchutě ale ani 1 čokoládový tak mi nic jiného nezbylo . Dopadlo to skvěle, jednoducé zadělání těsta a upečené měkoučké jak peřinka. :-K Krásný den

Marie Svarcova: to musí být dobrota,Maruško ,obdivuji jak sis poradila s tím pudinkem, právě tohle mi schází 😂
A jednička s hvězdičkou za dokonale napsaný recept (rozměry vyváleného těsta , množství náplně. . ) Hezký den :-K

Suroviny:
mléko, droždí čerstvé, mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, sůl, pudink čokoládový, kakao holandské, mléko, cukr krupice, máslo, rum, máslo

Přidat fotografie receptu