Postup přípravy
Krok 1: Pokud chcete, maso můžete naložit už 24 hodin předem, ale není to nutné. Nejdříve si připravte sous vide vařič, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte podle toho, jakou úpravu steaku preferujete - rare 50 °C, medium rare 55 °C či medium 60 °C. Čas přípravy nastavte na 1 hodinu.
Krok 2: Steak nejdříve osolte a opepřete. Následně vložte spolu s dalšími ingrediencemi do sáčku – můžete použít buď zip lock sáček, nebo vakuovačku v případě, že chcete hotové jídlo uchovat delší dobu.
Krok 3: Zavakuovaný steak ponořte do vodní lázně, kde se pomalu připraví.
Krok 4: Po uplynutí nastavené doby vás Lauben Sous Vide Stick upozorní a následně se vypne. Vyjměte steak ze sáčku a odstraňte všechny bylinky. Pokud jste maso zavakuovali, můžete ho nyní uložit do lednice, kde na vás počká třeba na víkendové
grilování. Krok 5: Pokud chcete pokračovat v přípravě, na pánvi rozpalte avokádový olej a steak na něm osmahněte – stačí jedna minuta a každých 15 sekund steak otočte.
grilování. Krok 5: Pokud chcete pokračovat v přípravě, na pánvi rozpalte avokádový olej a steak na něm osmahněte – stačí jedna minuta a každých 15 sekund steak otočte.
Zveřejněno 2. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Famózní steak metodou sous vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP8Lz
Moje poznámka
Famózní steak metodou sous vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP8Lz
Nejnovější recepty
Bůček na neděli
Přidáno před 14 hodinami
Filety z Aljašky s hráškovým pyré a glazovanou mrkví
Přidáno před 18 hodinami
Ořechová vláčná bábovka
Přidáno před 19 hodinami
Rychlé nudle s masem a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Šťáva z červené řepy
Přidáno 13. 1. 2025 19:52
Nakládaná červená řepa
Přidáno 13. 1. 2025 18:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zapečená brokolice se šunkou a sýrem: Na šťavnaté jídlo z jednoho pekáčku je třeba správně uvařit zeleninu, aby zůstala křupavá
Ostravsky Gastrošef ukázal, jak připravuje tlačenkový fit salát. Po jeho snězení musíte oběhnout zeměkouli, říká
Holka u plotny radí: Domácí zázvorové kostky s pomerančem a kurkumou skvěle ochutí čaj i vodu a dodají vitaminy
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčková pomazánka MŇAM
Kava 2 před 9 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Jana130978 před 12 hodinami
Křupavá tortilla
Dannulka před 14 hodinami
Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí
MarcelaPa před 15 hodinami
Mleté maso s kolínky
Joey1 před 18 hodinami
Česneková kroupová polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Krůtí směs po uzenářsku
mamina58 před 18 hodinami
Kapustová polévka se sýrem
Kajkajak před 18 hodinami
Vepřová krkovice dušená s houbami
Marketka3 před 18 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
jtrecepty před 20 hodinami
Suroviny:
steak hovězí,
sůl mořská,
pepř černý,
rozmarýn,
olej,
máslo
Komentáře