Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy z dvojího těsta s krémem a šlehačkou

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie39 140 kJ /
9 355 kcal
Bílkoviny162,52 g
Tuky524,34 g
Vláknina43,74 g
Cholesterol 2,73 g
Sodík 1,46 g
Sůl3,46 g
Sacharidy964,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme podle návodu hustý pudink. Povrch zakryjeme fólií, kterou k povrchu přitiskneme a necháme vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a 2 plechy vyložíme papírem na pečení. Podle velikosti plechu zvolíme velikost hrnků 250 ml na velký, 125 ml na malý plech. Z množství krému bude na malém vyšší vrstva. Krok 2: Na spodní těsto smícháme v míse všechny sypké suroviny, v menší misce všechny tekuté a poté vše promícháme, nalijeme na plech, uhladíme a dáme upéct. Jakmile těsto "vyskočí" snížíme teplotu na 160 °C ( nevyboulí se) a dopečeme podle trouby - zkusíme špejlí. Necháme na mřížce vychladnout.
Opět zvýšíme teplotu trouby na 180 °C. Krok 3: Zatím vyšleháme 5 bílků s cukrem do hustého sněhu, postupně zašleháme žloutky a nakonec ručně zlehka metličkou vmícháme mouku promíchanou s kakaem. Nalijeme na plech, uhladíme a pečeme stejným způsobem jako první těsto. Krok 4: Na spodní plát těsta rozetřeme džem rozmíchaný s rumem a necháme vsáknout. Krok 5: Vychladlý pudink dáme do šlehací mísy a prošleháme, po částech přidáváme máslo pokojové teploty a vyšleháme do hladkého krému. Krém navrstvíme na plát potřený džemem a přiklopíme druhým upečeným plátem. Dobře přitiskneme a necháme ztuhnout v chladu. Krok 6: Před podáváním lehce potřeme vyšlehanou šlehačkou a nakrájíme na řezy. Pomocí cukrářského sáčku je můžeme nazdobit nebo dáme šlehačky větší vrstvu a zubatou stěrkou uděláme vlnky a poté nakrájíme.

Zveřejněno 19. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z dvojího těsta s krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kRyW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z dvojího těsta s krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kRyW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dajda: :-) děkuji - je to vše jednoduché jen je to napsané pro začátečníky, aby zvládl každý. :-K hezký den

RubyRom: :-) moc děkuji, byly dělané pro kamarádku k narozeninám, prý moc dobré :-K Hezkou neděli :-K

JOJ :-! :yes:

Nádhera :yes:

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek, cukr krupice, kakao, sůl, voda, olej slunečnicový, tresť vanilková, ocet, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kakao, mléko, pudink vanilkový, cukr, máslo, džem rybízová, rum, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu