Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Plody aronie jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů a zdraví prospěšných látek, které posilují naší imunitu, Jeho svíravě trpké plody můžeme cukrem a kořením ochutit a používat jako brusinkovou zavařeninu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 061 kJ / 3 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,08 g |
Tuky | 10,25 g |
Vláknina | 65,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 706,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jeřabiny očistíme, otrháme ze stopiček, propláchneme a necháme okapat.
Krok 2: Vsypeme je do kastrolu, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut.
Krok 3: Pak přidáme cukr, vanilkový cukr, koření (hřebíček utlučeme) a vaříme doměkka.
Krok 4: Ke konci varu jeřabiny z části rozmačkáme (třeba dnem zavařovací sklenice). Přidáme Pektogel, povaříme minutu, přidáme kyselinu citronovou, opět povaříme. Když se rozpustí, stáhneme z ohně, přilijeme rum, promícháme.
Krok 5: Horkou směs lijeme do malých čistých skleniček, po naplnění otřeme hrdla, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 25. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zKg7
Moje poznámka
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zKg7
Nejnovější recepty
Dubajská čokoláda
Přidáno před 7 hodinami
Lososová pomazánka mezi krekry
Přidáno před 21 hodinami
Smažený kapr se zlatými šupinami
Přidáno 25. 11. 2024 18:43
Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Přidáno 25. 11. 2024 18:20
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno 25. 11. 2024 18:11
Parmazánové košíčky
Přidáno 25. 11. 2024 18:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
VIDEO: Dubajská čokoláda podle tohoto receptu voní pistáciemi a její přípravu zvládne podle návodu každý
Retro okénko: Univerzální omáčka UHO bývala klasika školních jídelen. Díky snadným trikům bude chutnat božsky
Black Friday Toprecepty.cz a Apetit: Nakupte kuchařky s až 50% slevou a připravte tak sobě i ostatním krásné Vánoce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ukecana před 4 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ukecana před 4 hodinami
Zapečený špenát s brambory a vejcem
Elivet před 9 hodinami
Brasírovaná hovězí žebra
Lucie1001 před 9 hodinami
Hovězí nudličky s houbami - GlutenFree
Moanka před 10 hodinami
Litý perník
Lelilie před 11 hodinami
Domácí krtkův dort
Jaanis před 14 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Wanilor před 15 hodinami
Kuřecí čína
Jandice před 16 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Tereziena před 18 hodinami
Tématické fráze:
aronie jako brusinky,
aronie ala brusinky,
aronie zavařování,
jeřabiny jako brusinky,
marmelada z cernych jerabin,
jerabiny ala brusinky,
aronie jako brusinky recept,
kompot z aronie,
zavařování aronie,
víno z černých jeřabin,
víno z aronie recept,
červené jeřabiny - recepty,
červené jeřabiny,
džem z aronie recepty,
brusinky z aronie,
cervena jerabina jedla,
aronie recepty za studena,
recepty z černých jeřabin,
víno z aronie,
cervena jerabina
Suroviny:
jeřabiny,
cukr,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
koření hřebíček,
rum,
pektogel,
kyselina citronová
Komentáře (32)