Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky po bratislavsku

Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku dušení masa značně zkrátíme.

Hodnocení receptu je 5,0 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 014 kJ /
959 kcal
Bílkoviny112,23 g
Tuky40,35 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 388 mg
Sodík 420 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy34,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a osolíme.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme. Krok 2: Vmícháme protlak, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme. Krok 3: Asi tak v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev. Před koncem přidáme hrášek. Krok 4: Zalijeme mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky, provaříme ještě 10 minut a dochutíme citronovou šťávou a pokud je třeba, dosolíme.

TIP: Čím zahustit polévky a omáčky

Zveřejněno 21. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky po bratislavsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Z2P

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky po bratislavsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Z2P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Moanka: moc děkuji :-K

Omáčka je snadná na přípravu a zároveň osloví i náročné strávníky… 👌😋 Děkuji za recept. 😊 Přeji krásný den. 😉

Veronika.Hrozna: Moc děkuji za vyzkoušení a za pochvalu. Mám radost. :-K

Vařila jsem minulý týden, ale zapomněla jsem pochválit. Moc dobrý a jednoduchý recept.

Bodalinka: moc děkuji , i za fotku, mám radost :-K

Vařila jsem poprvé výborné :-8

I u nás je to jedno z oblíbených jídel:-8Jen nedávám protlak a tak asi i proto máš tak hezkou barvičku omáčky:-K

:-)<3:yes::yes: máš to moc krásné, také je dělám ale už dlouho jsem je nevařila :-K

Suroviny:
plec vepřová, cibule, protlak rajčatový, mrkev, celer, hrášek, vývar masový, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mouka hladká, olej, sůl

Přidat fotografie receptu