Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy s vanilkovým a čokoládovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby tuhnutí

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

plech 23x32 cm, hrnek 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 325 kJ /
7 726 kcal
Bílkoviny93,94 g
Tuky485,39 g
Vláknina17,75 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 1,01 g
Sůl3,26 g
Sacharidy736,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin na krém uvaříme hustý pudink a zakrytý přitisknutou fólií necháme vychladnout, Zapneme troubu na 180 °C a plech o velikosti 23x32 cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Do mísy dáme všechny suché ingredience a dobře promícháme, přilijeme všechny tekuté a vše promícháme. Vlijeme na plech, uhladíme stěrkou a dáme do vyhřáté trouby. Jakmile těsto "vyběhne", snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme cca 20-25 minut dozlatova. Krok 3: Při pečení se řídíme vlastní troubou, zkusíme špejlí, ale když se těsto odděluje od stran plechu bývá upečené. Necháme zcela vychladnout na mřížce a uděláme krém. Krok 4: Nejprve prošleháme vychladlý pudink ručním šlehačem, poté přidáme po 3 částech změklé máslo a vyšleháme hladký krém. Hotový krém rozdělíme na 2 části. Na vychladlý korpus (můžeme pokapat rumem ale není nutné) naneseme polovinu krému a uhladíme. Dáme ztuhnout do chladničky na cca 30 minut. Krok 5: Zatím do druhé části krému zašleháme tekutou čokoládu, kterou jsme rozpustili s kouskem másla nebo omegy. Tmavý krém naneseme na světlý, uhladíme a dáme do chladu. Krok 6: Před podáváním cca hodinu vyšleháme šlehačku a navrstvíme na tmavý krém. Uhladíme a můžeme stěrkou s vroubky ozdobit. Nakonec posypeme nasucho opraženými nasekanými ořechy nebo čokoládovým zdobením.

Jak vyšlehat pevnou šlehačku

Zveřejněno 25. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové řezy s vanilkovým a čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYgNm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové řezy s vanilkovým a čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYgNm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Gabina: :-)Děkuji za komentář, dělám ten korpus velmi oblíbený s kakaem (3 lžíce) a tentokrát jsem místo kakaa dala ořechy, aby byla změna , obojí je moc dobré.:-K Přeji krásnou neděli

To musí být dobrota <3 co nejdříve vyzkousim. Líbí se mi ten korpus, že je bez vajec

RubyRom: :-) Romanko moc děkuji, od tebe obzvlášť pochvala těší, Ač nemusím sladké ten krém je tak dobrý, že jsem si dala i já. :-K Přeji krásnou sobotu

Nádherné řezy, jak z cukrárny. Moc se Ti povedly. :yes:

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, cukr krupice, ořechy strouhané, sůl, voda, olej, esence vanilková, ocet, mléko, cukr, pudink vanilkový, máslo, čokoláda, máslo, smetana ke šlehání, oříšky

Přidat fotografie receptu