Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarská rybářova polévka Halászlé

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 757 kJ /
420 kcal
Bílkoviny46,43 g
Tuky9,55 g
Vláknina11,47 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 1,11 g
Sůl2,67 g
Sacharidy32,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem z odřezků ryb (měla jsem v mrazáku z vánočních kaprů, mohou být i hlavy, ale já je nepoužívám) uvaříme mírně osolený vývar a přecedíme přes husté sítko. Krok 2: Do hrnce dáme na větší kusy nakrájené, očištěné, vykostěné filety z ryb, nejlépe z více druhů (já měla jen kousek amura a kapra). Na ryby dáme na měsíčky nakrájenou cibuli, proužky paprik a drobně nakrájené, spařené a sloupnuté rajče, zasypeme maďarskou sladkou paprikou. Krok 3: Přidáme zeleninu nakrájenou na nudličky, osolíme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme protlaky z tub, paprikový je pěkně pálivý a necháme vše probublávat cca 15 minut. Krok 4: Současně v rendlíku povaříme krátce ve vodě s polovinou lžičky octa mlíčí a jikry (trochu ztuhne), přecedíme přes síto, přidáme do polévky a ještě vaříme 5 minut. Dle potřeby a hustoty naředíme vřelou vodou, dosolíme a opepříme. Krok 5: Jelikož v polévce nejsou žádné kosti nemusíme pasírovat a podáváme posypané petrželkou, cibulí a kdo chce přidá si do talíře pálivou papriku nebo zakysanou smetanu na zjemnění.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 28. 2. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mám už skoro 35 let, od mé kamarádky původem z Veszprému blízko Balatonu ale tady provdaná od 20 let. Podle ní nejlepší je polévka z několika druhů sladkovodních ryb a vnitřností se zeleninou ale každá rodina má svůj vlastní, oblíbený recept, tak jako u nás na svíčkovou nebo bramborový salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská rybářova polévka Halászlé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r8lz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská rybářova polévka Halászlé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r8lz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Eja57: :-)Moc děkuji, opravila jsem :-KKrásný den

4. a 5. v postupu jsou stejné, umaž jeden, Maruško.
Ale krásný recept:-K

RubyRom: :-) moc děkuji, je to pro mne čest porovnání s tatínkem :-KPřeji krásný den

Tuto polévku mám moc ráda. Skvěle ji vařil můj tatínek, který byl vášnivým rybářem . Dala bych si. :yes:

Suroviny:
filet z ryb, vývar rybí, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, mrkev, celer, petržel, koření paprika maďarská, pasta rajčatová, pasta papriková, sůl, pepř mletý, cibule červená, paprika, petrželka, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu