Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarská rybářova polévka Halászlé

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 757 kJ /
420 kcal
Bílkoviny46,43 g
Tuky9,55 g
Vláknina11,47 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 1,11 g
Sůl2,67 g
Sacharidy32,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem z odřezků ryb (měla jsem v mrazáku z vánočních kaprů, mohou být i hlavy, ale já je nepoužívám) uvaříme mírně osolený vývar a přecedíme přes husté sítko. Krok 2: Do hrnce dáme na větší kusy nakrájené, očištěné, vykostěné filety z ryb, nejlépe z více druhů (já měla jen kousek amura a kapra). Na ryby dáme na měsíčky nakrájenou cibuli, proužky paprik a drobně nakrájené, spařené a sloupnuté rajče, zasypeme maďarskou sladkou paprikou. Krok 3: Přidáme zeleninu nakrájenou na nudličky, osolíme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme protlaky z tub, paprikový je pěkně pálivý a necháme vše probublávat cca 15 minut. Krok 4: Současně v rendlíku povaříme krátce ve vodě s polovinou lžičky octa mlíčí a jikry (trochu ztuhne), přecedíme přes síto, přidáme do polévky a ještě vaříme 5 minut. Dle potřeby a hustoty naředíme vřelou vodou, dosolíme a opepříme. Krok 5: Jelikož v polévce nejsou žádné kosti nemusíme pasírovat a podáváme posypané petrželkou, cibulí a kdo chce přidá si do talíře pálivou papriku nebo zakysanou smetanu na zjemnění.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 28. 2. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mám už skoro 35 let, od mé kamarádky původem z Veszprému blízko Balatonu ale tady provdaná od 20 let. Podle ní nejlepší je polévka z několika druhů sladkovodních ryb a vnitřností se zeleninou ale každá rodina má svůj vlastní, oblíbený recept, tak jako u nás na svíčkovou nebo bramborový salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská rybářova polévka Halászlé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r8lz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská rybářova polévka Halászlé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r8lz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: :-)Moc děkuji, opravila jsem :-KKrásný den

4. a 5. v postupu jsou stejné, umaž jeden, Maruško.
Ale krásný recept:-K

RubyRom: :-) moc děkuji, je to pro mne čest porovnání s tatínkem :-KPřeji krásný den

Tuto polévku mám moc ráda. Skvěle ji vařil můj tatínek, který byl vášnivým rybářem . Dala bych si. :yes:

Suroviny:
filet z ryb, vývar rybí, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, mrkev, celer, petržel, koření paprika maďarská, pasta rajčatová, pasta papriková, sůl, pepř mletý, cibule červená, paprika, petrželka, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu