Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené mleté maso s bramborovou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 497 kJ /
1 075 kcal
Bílkoviny93,71 g
Tuky36,92 g
Vláknina18,72 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 710 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy83,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, rajčata nakrájíme na menší kostky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Krok 2: Na lžíci oleje, nejlépe na wok pánvi, orestujeme cibulky s mrkví, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme, dokud není maso jemně dohněda. Krok 3: Přidáme nakrájená rajčata, tomatovou pastu z konzervy, oregano, tymián, kečup, podlijeme vývarem a dusíme asi 30 minut. Krok 4: Brambory uvaříme, a za tepla přidáme mléko a máslo, trochu pepře, soli a vyšleháme ve směs, kam přidáme nastrouhanou petržel a nastrouhaný křen. Krok 5: Zapékací misku vymažeme olejem, na ní dáme masovou směs, překryjeme bramborovou kaší a necháme péct v troubě při 180 °C cca 35-40 minut.

TIP: Pokrmy z mletého masa

Zveřejněno 8. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené mleté maso s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR5zv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené mleté maso s bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR5zv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: zajímavý recept:-K

Suroviny:
maso hovězí mleté, cibule, cibulka jarní, mrkev, rajče, vývar masový, kečup ostrý, koření oregáno, tymián, sůl, pepř, olej, brambory, petržel, mléko plnotučné, křen, pepř, sůl, máslo, olej

Přidat fotografie receptu