Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánský džuveč s vepřovým masem

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 251 kJ /
1 972 kcal
Bílkoviny132,17 g
Tuky66,19 g
Vláknina19,56 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 330 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy204,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, rajčata na měsíčky, papriku na proužky a lilek na drobné kostičky. Krok 2: Do pánve dáme rozehřát olej a maso na něm krátce opečeme a vyjmeme. Krok 3: Do pánve dáme cibuli a zeleninu a restujeme asi 3 minuty. Krok 4: K této směsi přidáme rýži, osolíme, přidáme mletou papriku, maso a zalijeme vývarem. Krok 5: Necháme probublávat na mírném plameni. Konzistence musí být krémová, takže podle potřeby doléváme vývar.

Zveřejněno 13. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánský džuveč s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkxZ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánský džuveč s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkxZ2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné! Děkuji za recept. Přidala jsem fotky. :)

nedim: Moc děkuji, mám radost.

sikulka7: moc děkuji :-K

Skvělý recept, máme džuveč rádi, pridávám i mrkev a až vyleze rýže nahoru, je hotovo. Dobrou chuť a díky za recept. ;-)

Lilek nemám,ale chutnalo by mě to i bez něj:-8Recept se mi líbí:-K:yes:

Eja57: Jasně příště dám zeleniny víc, prostě došla a na nákup mám daleko, ale správná připomínka. :-K

RubyRom: no ono se to u nás zvrtlo v název "srbské rizoto" :-D
Ale je to moc dobre, ještě bych přidala hrášek nebo fazolky. A podle fotky méně rýže a víc zeleniny.
:-K

Marie Svarcova: a ještě tam napíši hrubku :no:, Po našem fakt dobré :yes::-K

Marie Svarcova: No to by se asi na balkáně nelíbilo říkat tomu rizoto:-), ale jo, po našem je to vlastně rizoto , ale s vepřovým masem se to dělá.

:-)<3:yes::yes: Džuveč je rizoto s kotlíku a pochází z Turecka, hodí se tam téměř jakákoli zelenina nebo maso ale asi ne vepřové. Hlavně, že u nás to nevadí, máme vepřové rádi.:-K

Suroviny:
maso vepřové, rýže, sůl, cibule, paprika čerstvá zelená, rajče, lilek, olej, paprika sušená sladká, vývar masový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu