Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánský džuveč s vepřovým masem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 251 kJ /
1 972 kcal
Bílkoviny132,17 g
Tuky66,19 g
Vláknina19,56 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 330 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy204,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, rajčata na měsíčky, papriku na proužky a lilek na drobné kostičky. Krok 2: Do pánve dáme rozehřát olej a maso na něm krátce opečeme a vyjmeme. Krok 3: Do pánve dáme cibuli a zeleninu a restujeme asi 3 minuty. Krok 4: K této směsi přidáme rýži, osolíme, přidáme mletou papriku, maso a zalijeme vývarem. Krok 5: Necháme probublávat na mírném plameni. Konzistence musí být krémová, takže podle potřeby doléváme vývar.

Zveřejněno 13. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánský džuveč s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkxZ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánský džuveč s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkxZ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

sikulka7: moc děkuji :-K

Skvělý recept, máme džuveč rádi, pridávám i mrkev a až vyleze rýže nahoru, je hotovo. Dobrou chuť a díky za recept. ;-)

Lilek nemám,ale chutnalo by mě to i bez něj:-8Recept se mi líbí:-K:yes:

Eja57: Jasně příště dám zeleniny víc, prostě došla a na nákup mám daleko, ale správná připomínka. :-K

RubyRom: no ono se to u nás zvrtlo v název "srbské rizoto" :-D
Ale je to moc dobre, ještě bych přidala hrášek nebo fazolky. A podle fotky méně rýže a víc zeleniny.
:-K

Marie Svarcova: a ještě tam napíši hrubku :no:, Po našem fakt dobré :yes::-K

Marie Svarcova: No to by se asi na balkáně nelíbilo říkat tomu rizoto:-), ale jo, po našem je to vlastně rizoto , ale s vepřovým masem se to dělá.

:-)<3:yes::yes: Džuveč je rizoto s kotlíku a pochází z Turecka, hodí se tam téměř jakákoli zelenina nebo maso ale asi ne vepřové. Hlavně, že u nás to nevadí, máme vepřové rádi.:-K

Suroviny:
maso vepřové, rýže, sůl, cibule, paprika čerstvá zelená, rajče, lilek, olej, paprika sušená sladká, vývar masový

Přidat fotografie receptu