Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta s hruškami

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KrnaZuzka KrnaZuzka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 684 kJ /
6 139 kcal
Bílkoviny66,08 g
Tuky167,02 g
Vláknina61,60 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 581 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy1 062,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě půlky. Krok 2: Vyválíme 1. plát a dáme na vymazaný plech. Potřeme náplní. Na náplň dáme 2. plát těsta. Krok 3: Pečeme při 200° do zlatova. Krok 4: Náplň:
Hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Přidáme cukr a pudink a smícháme.

Zveřejněno 26. 8. 2009

Poznámka autora KrnaZuzka

Tuto buchtu peču i s jablky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0rq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0rq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

mám podobný recept a je tam hladká mouka, nic se netrhá

Alena:
No, podle poměru surovin to vypadá, že té mouky (pokud by byla použita HLADKÁ) je tak na hraně. A je-li navíc použita polohrubá, je těsto tzv "kratší" - rádo se trhá.
Použití "změklé HERY" je ptákovina:-)) Může dojít ke spaření těsta, které se projevuje stejně jak píše Samara:

Nevím co s broskvemi...
Na wééékend se chystám na nějaký koláč...
Vyzkouším paralelně s mým těstem i toto zde a dám vědít jak to dopadlo (Héééru samozřejmě zmrazím a do těsta postrouhám):-))

Buchta je dobrá , ale těsto mi také nešlo rozválet, tudíž jsem skončila u strouhání těsta též. A to jsem si recenze přečetla dopředu a s těstem jsem neotálela ani hera nebyla rozměklá.Nevím čím to je. :-?

Super recept, těsto šlo v pohodě rozválet :)

Ahoj, tak jsem zpracovávala rychle, Hera nebyla moc měkká a přesto se mi to trhalo. Takže jsem podle návodu tady navrch placku neválela ale nastrouhala(tu spodní jsem po plechu jakž takž rozválela).Říkám si, co přidat íce mléka...?Ale tímto nekritizuji, jen přidávám zkušenost. Proti receptu nic nemám ;o) Myslím, že bude dobrá - zatím je horká vytažená z trouby :-)

Petro - sypký ;-)

Chci se zeptat, puding do náplně dáváte jako prášek v sypkém stavu nebo uvařený?

Díky za rady, příště budu chytřejší :yes:

Samaro,
takový problém někdy mívám také, moje maminka,od které mám recept, mi poradila abych postupovala rychle, přesně tak, jak radí mirca. Máslo by nemělo být příliž měkké.:-K

Samaro:-)a nezpracovávala jsi těsto v ruce příliš dlouho?Ono pak nemá úplně hladký povrch,je jakoby poslepované a při dalším zpracování se chová přesně tak,jak popisuješ:-(.No ale jako hlavní klad vidím to,že jsi si s ním poradila(strouhání) a koláč vám chutnal:-p;-)..Za tu snahu a nápaditost ti posílám boďku;-):yes:.Jiný by těsto poslal šupem do koše:-(:-D.

Postupovala jsem přesně podle receptu, ale těsto se nedalo rozválet, trhalo se :-// Po několika marných pokusech jsem to vzdala a těsto na pekáč nastrouhala. Buchta je výborná, ale poraďte mi, kde se stala chyba? ;-(

Dělám s hruškami, je moc dobrý+:yes::-D

Dělám něco podobného s jablky, tak proč ne s hruškami:yes:

No, fááájn, jen kde vzít ty hrušky:-( Ale jinak super recept;-):yes:

Tématické fráze:
buchta z hrušek, recepty z hrušek, hrušky recepty, recepty s hruškami, hruskova buchta, buchty z hrusek, pečeme z hrušek, buchta s hruškou, pečeme s hruškami, hruškové buchty, pečení s hruškami, buchta hrusky, buchta s hrušek, rychla buchta s hruskami, recept s hruškami, s hruškami, hruškové recepty, moucniky s hruskami, pokrmy z hrušek, hrušky buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, prášek do pečiva, tuk hera, mléko, vejce, hruška, cukr, pudink vanilkový

Přidat fotografie receptu