Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové roládky plněné mrkví a hráškem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 255 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 225 min

255 min (30 min příprava + 225 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 102 kJ /
980 kcal
Bílkoviny15,34 g
Tuky64,71 g
Vláknina34,59 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 1,94 g
Sůl4,80 g
Sacharidy71,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na základ očistíme a na větší kousky nakrájíme mrkev a cibuli. Přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH), přidáme hořčici, vodu, trochu soli a vše promícháme. Krok 2: Na náplň na hrubých slzách nastrouháme očištěnou mrkev a rozdělíme ji na 3 dílky. Krok 3: Plátky masa rozklepeme paličkou na maso na větší pláty, které z obou stran mírně osolíme a opepříme. Krok 4: Každý plát masa potřeme hořčicí, posypeme nastrouhanou mrkví, praženou cibulí a hráškem. Krok 5: Zavineme do roládek, upevníme párátky a aby opravdu dobře držely, můžeme je ještě převázat zdvojenou bílou nití. Krok 6: Do pánve na rozehřátý olej s máslem dáme ze všech stran prudce zatáhnout roládky a poté je přemístíme do PH na zeleninový základ. Krok 7: Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na program High a necháme pracovat 3,5 hodiny. Krok 8: Poté roládky a pár kousků mrkve (necháme ji na závěrečné dokončení) z hrnce vybereme a zeleninu v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 9: Vzniklou omáčku podle potřeby naředíme smetanou, přidáme do ní hrášek a dáme nazpět i roládky. Krok 10: Hrnec opět přiklopíme poklicí a necháme na High pracovat ještě 15 minut. Krok 11: Z rolád odstraníme nitě a párátka a maso nakrájíme na porce. Odložené kousky mrkve nakrájíme na drobné kostičky. Krok 12: Na nahřáté talíře dáme omáčku, porce masa a posypeme praženou cibulí a kostičkami mrkve.
Na přílohu se hodí knedlíky, rýže i těstoviny.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 16. 3. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Roládky byly velké. Každý plátek masa měl před rozklepáním a naplněním 350 g.

Pražená cibule je k dostání v Lidlu když jsou americké dny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové roládky plněné mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82qwj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové roládky plněné mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82qwj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: RubyRom: Děvčata děkuji:-KVaše komentáře mi udělaly velkou radost:-8
Máme rádi vepřové kostky s mrkví a hráškem,tak taková změna,aby byl na talíři zase jiný tvar:-)

:-)<3:yes::yes: Moc se mi líbí recept i prezentace :-K

Skvěle jsi navařila, krásné to je a určitě moc dobré.:yes:

Suroviny:
kýta vepřová, hořčice kremžská, mrkev, hrášek sterilovaný, cibule, pepř mletý, sůl, mrkev, cibule, hořčice kremžská, voda, sůl, olej, máslo, hrášek sterilovaný, smetana

Přidat fotografie receptu