Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fasolada

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie316 kJ /
75 kcal
Bílkoviny2,12 g
Tuky0,42 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou cibuli nakrájíme najemno. Mrkev na kolečka. Stonek řapíkatého celeru a jarní cibulku i s natí nakrájíme nadrobno. Rajčata rozkrojíme napříč a na hrubém struhadle propasírujeme dužinu až ke slupce. Získáme tak zaručeně čerstvé přírodní rajčatové pyré. Krok 2: Lehce rozehřejeme olivový olej. Postupně na něj nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Restujeme, aby cibule zesklovatěla. Krok 3: Přidáme nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru. Promícháme a restujeme asi tak 2 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i s natí a opět chvíli restujeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme tak 5 minut. Krok 4: Přidáme rajčatové pyré. Dobře promícháme a chvilku provaříme. Krok 5: Přidáme fazole. Na fazole přidáme rajský protlak a promícháme. Vše zalijeme horkou vodou tak, aby byla hladina tak 2 cm nad fazolemi. Vaříme na mírném ohni ještě tak 30 minut.

TIP: Polévky z luštěnin

Zveřejněno 18. 3. 2023

Poznámka autora mojetara

Fotopostup s receptem je také na www.mojetara.cz/recipe/fasolada-na-recke-vlne/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fasolada

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2YpY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fasolada

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2YpY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
fazole, cibule červená, rajče, celer řapíkatý, cibulka jarní, protlak rajčatový, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu