Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový guláš s mrkví a fazolemi

Bramborový guláš, tentokrát s fazolemi a mrkví vám dopřeje chutný oběd nebo sytou večeři. Práci v kuchyni si můžete urychlit použitím konzervovaných luštěnin. Přidejte kvalitní uzeninu a dobré jídlo může mířit na váš stůl.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 662 kJ /
1 592 kcal
Bílkoviny40,64 g
Tuky92,80 g
Vláknina26,22 g
Cholesterol 134 mg
Sodík 1,43 g
Sůl3,35 g
Sacharidy137,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, brambory a mrkev nakrájíme na širší čtvrtkolečka (jednu bramboru nastrouháme kvůli zahuštění), cibuli nasekáme nadrobno. Krok 2: Párky nebo klobásy nakrájíme na kolečka a fazole slijeme přes cedník, propláchneme a necháme okapat. Krok 3: V rozehřáté velké hluboké pánvi nebo v rendlíku na sádle osmahneme cibuli spolu s mrkví do světle zlaté barvy, přidáme uzeninu a necháme rozvonět. Za stálého míchání zpěníme krátce i papriku a česnek. Krok 4: Podlijeme vodou, promícháme, vložíme brambory, přidáme kmín, osolíme a dolijeme vodu tak, aby byly brambory zalité. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme. dokud brambory nezměknou. Krok 5: Vmícháme okapané fazole, necháme přejít varem, dochutíme dle potřeby solí nebo pepřem a podáváme posypané nasekanou natí cibulky samotné, nebo s krajícemi čerstvého chleba. Doplníme salátem dle vlastní chuti.

TIP: Varné typy brambor a jejich využití

Zveřejněno 28. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš s mrkví a fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYQgp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš s mrkví a fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYQgp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

cathleen (moderátorka): :-) moc děkuji za milý komentář, má to mnoho variant s různým masem nebo uzeninou a máme to rádi všichni tak pěkně husté ne jako polévka. Když jsem nevěděla co honem uvařit vždy chtěli všichni bramborový guláš. ;-) Měj se moc krásně :-*:-K

Už jen při pohledu na složení surovin to vypadá na velikou dobrotu :yes: Opavdu moc pěkný recept! :-)

Eja57: :-) OK určitě dobré - klidně bych si dala :-K Také přeji hezký den

Marie Svarcova: když zbyde br guláš a zelí tak je to takové ze zbytků, ale nám to chutná. Hezký den:-K

Eja57: :-) děkuji za komentář, se zelím neznám ale zkusím, určitě mi bude také chutnat jelikož mám ráda i zelnačky:-K Měj se moc hezky :-K

Moc hezké:-K já taky dávám do br guláše kdeco, s oblibou kysané zelí

Suroviny:
brambory, sádlo, cibule, mrkev, párky, česnek, paprika sušená sladká, chilli, kmín drcený, sůl, pepř mletý, fazole červené sterilované, zelená nať

Přidat fotografie receptu