Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumeček v parmezánové strouhance a salát

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 774 kJ /
902 kcal
Bílkoviny74,40 g
Tuky47,95 g
Vláknina8,54 g
Cholesterol 453 mg
Sodík 537 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy40,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uděláme salát, aby se chutě rozležely cca 1 hodinu předem.
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme do mísy na asi 5 mm plátky, zalijeme zálivkou, aby se vsákla do brambor. Krok 2: Přidáme jemně nakrájenou spařenou a okapanou cibuli, na kolečka nakrájené malé okurčičky a vše promícháme.
Dáme do lednice vychladit. Krok 3: Sumečka osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na pruhy, mírně osolíme a pokapeme citronem. Krok 4: Nastrouháme parmezán a smícháme s čerstvě nastrouhanou strouhankou, přidáme ostrouhanou žlutou část citronové kůry.
Můžeme přidat petrželku nebo pažitku, ale nedala jsem. Krok 5: Kousky sumečka namočíme postupně v rozšlehaném, osoleném vejci, ve strouhance, dobře přitiskneme a zopakujeme ve vejci a strouhance. Ihned smažíme na sníženém stupni (4-5) tepla dozlatova. Krok 6: Podáváme se salátem.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 29. 3. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Jako zálivku lze použít i nálev z okurek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček v parmezánové strouhance a salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpmj1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček v parmezánové strouhance a salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpmj1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

RubyRom: :-) moc děkuji za komentář a přeji krásný zbytek neděle :-K

Skvělé jídlo, sumeček africký je výborná ryba. Libí se mi recept a taky ten salát mám moc ráda.:yes::yes:

Jaromira18: :-) Děkuji za komentář . to není sumec ale sumeček africký;-), běžně prodávají chlazeného v Lidlu, Albertu a ostatních marketech , je moc dobrý, žádné kosti a skvělý i pro děti ,jukni na ostatní recepty. Ale i kapra a jiné rybky máme rádi :-KMěj se moc krásně

Moc se mi to líbí, :-K:-Kale místo sumce musím použít kapra. Doufám, že to bude také tak dobré. Sumce se nedaří manželovi chytit.:yes::yes:

Suroviny:
sumeček africký, šťáva citronová, kůra citronová, sůl, strouhanka, sýr parmazán strouhaný, vejce, olej, brambory, cibule červená, okurky sterilované, olej, sůl, ocet, cukr, lák okurkový

Přidat fotografie receptu