Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víkendová valašská kyselice

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sigiczek

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 186 kJ /
762 kcal
Bílkoviny21,20 g
Tuky37,27 g
Vláknina21,90 g
Cholesterol 116 mg
Sodík 4,12 g
Sůl10,25 g
Sacharidy75,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájenou cibuli. Krok 2: Po chvíli přidáme nakrájenou klobásu a koření. Krok 3: Nakonec zaprášíme moukou, přidáme prokrájené zelí a podlijeme vodou. Krok 4: V druhém hrnci uvaříme v osolené vodě s kmínem nakrájené brambory. Krok 5: Jakmile budou brambory hotové, přelijeme je do hrnce se zelím. Krok 6: Zalijeme smetanou a chvíli provaříme.

TIP: Domácí výroba kysaného zelí

Zveřejněno 29. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Víkendová valašská kyselice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADPn3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Víkendová valašská kyselice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADPn3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Anna Kocikova: Přesně tak, jedna z mých nejoblíbenějších :-)

Bohunka.T: Děkuji, děkuji :-)

Je moc dobrá, také jí ráda vařím.:yes:

Také ji máme rádi a chutná nám nejen o víkendu:-)

Nejlepší, taky tak dělám <3:-Kbodik

Suroviny:
máslo, cibule, klobása, brambory, kmín celý, smetana, zelí kysané, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu