Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kapsa plněná sýrem a zeleninou

Pokud nechcete umývat hodně nádobí, pak je večeře z pomalého hrnce pro vás jak stvořená. Připravte si za použití této pomůcky vepřovou kapsu plněnou sýrem doplněnou o štiplavou chuť medvědího česneku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 205 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 180 min

205 min (25 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 579 kJ /
1 572 kcal
Bílkoviny178,91 g
Tuky70,22 g
Vláknina26,35 g
Cholesterol 429 mg
Sodík 2,06 g
Sůl6,10 g
Sacharidy46,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Medvědí česnek v sítku opláchneme a necháme okapat. Několik lístků odložíme stranou do náplně. Krok 2: Ze zbývajícího medvědího česneku odvážíme 50 g, nakrájíme ho na širší proužky a necháme na závěr vaření. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Mrkev očistíme a škrabkou na zeleninu z ní oškrábeme několik dlouhých proužků. Zbytek mrkve nakrájíme na drobnější kostičky. Krok 4: Do každého plátku masa ostrým nožem nařízneme hlubokou kapsu. Řežeme opatrně abych maso neprořízli. Krok 5: Přes mikrotenový sáček plátky naklepeme paličkou na maso. Poté plátky zevnitř i zvenčí lehce opepříme a osolíme. Krok 6: Camembert překrojíme na polovinu. Každou půlku obalíme lístky česneku a proužky mrkve. Krok 7: Obalený sýr vsuneme do kapsy a do každé přidáme pár půlměsíčků cibulí. Kapsy upevníme jehlou na špízy, nebo zajistíme párátky. Krok 8: Do keramické nádoby pomalého hrnce (PH) dáme nakrájenou cibuli, mrkev, omáčku a promícháme. Na základ položíme maso a hrnec přiklopíme poklicí.
Nastavíme program High a necháme pracovat 2 hodiny. Krok 9: Po 2 hodinách do PH přidáme pod maso medvědí česnek, smetanu, promícháme a přikryté poklicí necháme na program High pracovat ještě 1 hodinu. Nakonec do PH pod maso přidáme máslo a zbytek nakrájeného medvědího česneku. Krok 10: Na přílohu se nejlépe hodí vařené brambory.

TIP: Medvědí česnek v naší kuchyni

Zveřejněno 30. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa plněná sýrem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER9lY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa plněná sýrem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER9lY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Simona Skolakova: Simuš děkuji i za přidané hodnocení:-K:-8

Anna Kocikova: co já bych dala za ten medvědí česnek<3vůbec by mi nevadil,že není pokrájený:-D:-Dale tady u nás neroste,jedině když je klika tak koupit na trhu;-)tak si toho važte,že u vás roste:-D:yes:

RubyRom: :-KMarie Svarcova: :-KMoc vám oběma děkuji;-)
U nás zrovna začel hezky růst medvědí česnek a tak jsem zkusila zase něco nového:-8Jen manžel trochu brblal,že jsem mohla lístky česneku trošku překrájet,že mu to visí z pusy jako kozlovi tráva:-D

:-)<3:yes::yes: Parádní recept.:yes: určitě je to moc dobré a navíc krásně vypadá:-K

Přesně podle mého gusta. Mám ráda všelijaké masové kapsy a rolády. Skvěle jsi uvařila:yes::yes:

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, mrkev, sýr camembert, omáčka worcesterová, česnek mědvědí, smetana na vaření, máslo, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu